Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Излишните килограми и пробиотиците

06 февруари 2014, 09:15 часа

Отслабване. Тази идея преследва мъже, жени, деца, пълни, едри и слаби.

Трябва да осъзнаем обаче, че това е един много деликатен процес, към който трябва да подходим много внимателно и прецизно. Вместо да мислим само за свалянето на килограмите, необходимо е да съблюдаваме какво е полезно за организма ни и как да не разстройваме стомаха си.

Стрес, захар, рафинирани въглехидрати, антибиотици, флуорид и хлорид, са само част от факторите, които могат да унижощат баланса на чревната ни микрофлора и това да доведе до натрупването на токсини и болести.

За помощ можем да се обърнем към пробиотиците. Те възстановяват баланса на чревната микрофлора и помагат за укрепването на имунната ни система и здравният ни статус.

Когато нашата чревната микрофлора се чувства добре и е балансирана, тя работи значително по-добре, а добавянето на пробиотици, към ежедневната ни диета, които предпазват от появата на храносмилателни нарушения и чревни оплаквания способстват за това. Заради навременното изхвърляне на вредните вещества и правилното функциониране на чревната ни система, това може да спомогне за регулиране на теглото.

Редица изследвания на Университета Вашинтон показват, че определени бактерии в червата, може би са отговорни за начина, по който някои хора натрупват хранителните вещества като тлъстини, докато други ги използват като източник на енергия.

Важен елемент от свалянето на килограми е осигуряване максимално доброто действие на храносмилателната система, и пробиотиците спомагат за това.

Не забравяйте, че пробиотиците са хранителна добавка, а не заместител на хранене. Също така не очаквайте само заради техния прием да постигнете желаните резултати. Те могат да ви помогнат за по-бърз ефект, но само при добър хранителен режим и упражнения.

Пробиотиците също така помагат да се предпазим от неблагоприятни състояния като диария, запек, газове и др. Те ускоряват обмяната на веществата и регулират нервната система.

Lactoflor Bioplus подобрява имунната система, дава ви сила и енергия за повече физическо натоварване и най-важното – пази стомаха ви! Този пробиотик се препоръчва от Българското дружество на гастроентериолозите.

Благодарение на патентованата си пробиотична комбинация LactoFlor BioPlus съдържа само натурални съставки, включваща 4 уникални пробиотични щама, както и фибри (инулин).

Инулинът е добит от корените на цикория и е естествена натурална храна за лактобацилите в червата, като може да увеличи техният брой, доказано, до 10 пъти. Освен това съществуват проучвания, които доказват, че инулинът помага и за по-доброто усвояване на калция.

Наличието на фибри в комбинация с 4 активни щама лактобацили в LactoFlor BioPlus помага за пречистването на организма и подобряването на хранителните му функции, регулирайки едновременно с това балансът на стомашната ни и чревна флора и укрепвайки имунната ни система.

Ако премем, че когато човек е здрав изглежда по-добре в сравнение, с когато е болен, то тогава приемът на пробиотици действително може да даде отражение върху нашата външност и излъчване.

За повече информация www.lactoflor.bg

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес