Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашният еликсир, с който ще свалите високото кръвно

29 юли 2021, 13:26 часа

С високото кръвно налягане шега не бива. Първото нещо, което трябва да направите, ако забележите, че имате някакъв проблем с кръвното, е да посетите лекар. Не приемайте никакви лекарства, не се подлагайте на самолечения и не слушайте какво ви говорят съседи, приятели и близки хора.

Задължително е да се консултирате с медицинско лице и да ви бъде назначено лечение, изцяло съобразено с вашия здравословен проблем.

В допълнение към него можете да си приготвите и един домашен еликсир, който ще подпомогне по-бързото нормализиране на кръвното налягане.

Чесън и лимон – комбинацията, която ни спасява от високото кръвно и лошия холестерол

Високото кръвно и лошият холестерол са две изключително неприятни състояния и трябва да им се обърне съсредоточено внимание.

Специалистите съветват да консумирате чесън и лимон заедно, ако искате да се избавите от здравословните проблеми.

Знаете, че лимоните са много богати на витамин C. Те имат също противовъзпалително, противораково и антиоксидантно действие. Чесънът е също толкова полезен, колкото и лимоните. Той притежава противораково и антиоксидантно действие.

Ако обаче искате да извлечете максимални ползи от тези два продукта, не бива да ги подлагате на термична обработка. Не е добра идея също да добавяте лимона към горещи напитки, защото така губи част от свойствата си.

Ако сте почитатели на чай с лимон, най-добре би било да изчакате известно време напитката да се охлади и едва след това да прибавите няколко резена лимон към нея. Когато приемате тази комбинация от чесън и лимон, вие подпомагате нормализирането на нивата на холестерола и високото кръвно налягане.

Високо кръвно налягане – причини и лекове за него

Как се приготвя еликсирът?

Нужни са ви 5 лимона и 4 глави чесън. Използвайте блендер, за да ви е по-лесно. Чесънът се почиства, а на два от лимоните кората се отстранява. Поставят се в купата на блендера и се смилат.

Добавят се също две чаени чаши вода и се бърка. Два пъти на ден, преди хранене, се приема по супена лъжица от този еликсир. Сместа се съхранява в хладилник.

Консумирайте я в продължение на месец, след което е добре да направите почивка от няколко дни.

Комбинацията между чесън и лимон ще направи чудеса с вас!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес