Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате да сте здрави, пригответе си този домашен лек от МЕД и КУРКУМА

16 ноември 2021, 16:12 часа

Куркумата е сред най-използваните подправки в днешно време. Тя е считана за дар от природата, който всеки трябва да се научи да цени. Вкусът на кафявата съставка е неповторим, затова и успява да си проправи път в кулинарията. Тя обаче намира широко приложение и в медицината.

Хората разчитат на куркумата, ако имат храносмилателни проблеми, стомашни неразположения, мускулни травми, рани и други.

Ползите от куркумата върху здравето на човек са многобройни и всички те са се доказали във времето. Активното съединение куркумин, което се съдържа в подправката, способства за намаляване на възпаленията.

Според направени изследвания става ясно, че именно куркуминът може да помогне на клетките да се справят с различните възпаления.

Когато обаче тази подправка бива комбинирана с мед, то нейното действие още повече се засилва. Именно тази комбинация е в състояние да ви помогне да се справите с много бактерии.

Как да си приготвите лек с куркума и мед?

Съставки:

• 1 супена лъжица куркума на прах;

• 100 гр пчелен мед.

Приготвяне:

Двете съставки се смесват в стъклен буркан. Ако не се чувствате добре, защото сте настинали или ви е отпаднало, на всеки час приемайте по една чаена лъжичка. На втория ден намалете броя на приемания. Започнете да се възползвате от положителното действие на домашния лек на всеки два часа.

Куркума и мед: най-мощният антибиотик, който дори докторите не могат да обяснят

Едно от най-важните неща е да не преглъщате сместа веднага, щом попадне в устата ви. Трябва да я оставите да се топи от само себе си. За да са резултатите оптимални, комбинирайте приема на куркума и мед с чаша чай.

Това е един натурален лек, който ще ви помогне за нула време да се справите с настинки и грипове, без да се налага да приемате медикаменти от аптеката.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес