Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате зачервено гърло, направете си гаргара с тези две съставки от кухнята

02 декември 2021, 07:25 часа

Хората често се оплакват от болки в гърлото, когато настъпят резки промени във времето. В такъв момент имунитетът на човек отслабва и той става податлив към всякакви болестотворни бактерии.

Болното гърло е симптом, който успява да ни причини неприятен дискомфорт, а дори и да попречи на изпълнението на ежедневните ни задачи.

Ако усещането е нетърпимо и смятаме, че сме изпуснали момента, в който сами да се опитаме да се справим с болното гърло, трябва задължително да посетим лекар. Много е вероятно състоянието ни да се е влошило и да се налага прием на медикаменти.

В случай, че решите да реагирате светкавично бързо и предпочитате да държите нещата под контрол, можете веднага да се възползвате от лековитите свойства на две съставки от кухнята, с които да си направите гаргара и да успокоите зачервеното гърло.

Ето и рецептата, която спокойно можете да приложите в домашни условия:

Продукти, които са нужни:

• 3 с. л. оцет;

• 1 с. л. готварска сол.

Начин на приготвяне:

Стоплете една чаена чаша топла вода и към нея прибавете съставките от списъка с продукти по-горе. Разбъркайте, така че кристалите сол да се разтворят и съставките да взаимодействат помежду си.

Отървете се от болките в гърлото с тези ПРИРОДНИ средства

Когато разтворът е готов, започнете да правите гаргара в продължение на 5 минути. За да е наистина добър ефектът, препоръчително е тази процедура да се повтаря и вечер, преди лягане.

Едно от най-важните неща е след като направите гаргарата, да не приемате храна и течности няколко часа по-късно.

Опитайте и сами се уверете в действието на тези две съставки от кухнята, които наистина успяват да ви помогнат при проблеми, свързани с болното гърло.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес