Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 най-важни ползи за здравето от комбинацията мед и канела

12 септември 2023, 13:37 часа

Сигурни сме, че много от вас са чували за чудодейната комбинация от мед и канела и са започнати поне с част от полезните свойства на тези два продукта.

Истината е, че те съвсем спокойно могат да влязат в ролята на природен антибиотик, спасяващ ни от редица здравословни проблеми.

Ако обаче човек иска да се възползва максимално от полезните свойства на тази комбинация, то трябва да се запознае с най-напред с ефектите на двата продукта поотделно. Трябва също да е наясно с дозировката, така че да може да извлече максимум ползите от лечебната комбинация.

Още: Здравословните проблеми, за които се твърди, че могат да се лекуват с мед и канела

Към ароматната подправка несъмнено трябва да се подхожда с много внимание. Използвана в премерени количества, тя е много полезна, но ако прекалите с нея, може сериозно да ви навреди.

Не пропускайте да я добавите към различни сладкиши, десерти или кофеинови напитки. Дори може да ви помогне да се отървете от излишните килограми.

Запомнете, че цейлонската канела е за предпочитане пред масовия ѝ вариант.

Що се отнася до меда, сами знаете, че това е супер храна с безброй ползи за човешкия организъм. Не бива обаче да се забравя, че е калоричен и това е основната причина да се придържаме към разумни дози.

Още: Здравословна и вкусна напитка, с която да стопим „любовните дръжки” за нула време

Комбинацията от мед и канела несъмнено ще донесе много ползи на тялото. Сред тях са подобряване на храносмилането, понижаване на кръвната захар и много други.

За какво е толкова полезна комбинацията от мед и канела?

Артрит

Хора, страдащи от хроничен артрит е препоръчително всяка сутрин на гладно да приемат по една чаша топла вода с разтворени в нея две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела. Много вероятно след време да престанат да изпитват дискомфорт.

Още: Мед и канела: Доказаният убиец на тези здравни проблеми

Инфекции, свързани с пикочния мехур

Тази комбинация включва по-солидно количество канела, затова с нея трябва да се внимава. Две супени лъжици от ароматната подправка се разтварят в чаша с топла вода. Това натурално средство ще облекчи неразположението, убивайки микробите в пикочния мехур.

Лекува лошия холестерол

За целта е нужно две супени лъжици мед да се смесят с три супени лъжици канела. Тази смес се разтваря в 350 мл вода. Гарантира мигновен спад на нивата на кръвната захар.

Лекува хронична кашлица

Ако кашлицата ви притеснява, приемайте по една супена лъжица мед с малко канела. Тази смес е препоръчително да се приема в рамките на 3 дни. Хората, които са я пробвали, твърдят, че хроничната кашлица отшумява.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансираното хранене!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес