Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Създайте красива ЗИМНА градина: Заложете на тези растения

15 януари 2024, 16:50 часа

Пролетта е чудесно време от годината, през което може да се порадваме на събуждането на природата, разцъфнали цветя и дървета и много цветове. Не същото нещо може да кажем за зимата. Най-често градината е неравна, от храстите са останали само изсъхнали пръчки, а цветя почти липсват - дори и в саксиите.

Въпреки че пролетни и летни растения спят, не е нужно да оставяте градината занемарена. Има изобилие от външни, подходящи за зимата растения, които предлагат цвят, контраст и текстура. Освен красив зимен пейзаж, те осигуряват жизненоважна зимна храна и подслон за птици и други местни диви животни.

Растения за зимната градина

Чемерика

Чемерика е от рода Helleborus, като има над 20 вида. Представляват зашеметяващи вечнозелени многогодишни растения, на които може да се насладите в чудесни цветове и нюанси на розово, бяло и лилаво. Цъфтят от средата до края на зимата.

Страхотни ЗИМНИ цветя за вашата градина

Синя Холи

Синя Холи е храст, който се откроява с лъскави синьо-зелени листа и червени плодове. Трябва да имате мъжко и женско растение за кръстосано опрашване и производство на плодове, така че не забравяйте да купите и двете, ако ги добавяте към градината си.

Дафне

Дафне е чудесен храст, който цъфти от края на зимата до началото на пролетта и се откроява с чудесния си аромат. Цветовете са розови, бели или лавандулови, като дават чудесен завършек на вашия пейзаж.

Изберете сред ТЕЗИ цветя за страхотен пейзаж през зимата

Зимен аконит

Зимният аконит е известен и като отровно растение, защото много от дивите му сортове съдържат силни отровни вещества. Те се съдържат предимно в семената и корените. Гризачите рядко докосват тези есенно засадени луковици, така че те са чудесна алтернатива, ако вашите лалета и минзухари бъдат унищожени. Създава голяма купчина от многобройни пера и стои чудесно във всяка градина.

Червен дрян

През есента листата на дряна се обагрят в червено, оранжево и жълто. През зимата изглежда чудесно на фона на белия сняг. Червеният дрян е сравнително лесен за отглеждане и не изисква много грижи. Той е устойчив на замръзване.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес