Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реколтата от ягодите ще надмине всичките ви очаквания, ако ги полеете с това

24 май 2023, 07:04 часа

По време на цъфтежа ягодите трябва не само да се поливат и да се прищипват издънките, но и да се наторяват с правилните торове.

По време на цъфтежа периодът е решаващ за реколтата. Ако точно сега ги подхраните с необходимите хранителни вещества може да берете реколтата в кофи.

Като цяло няма процедура, която може да бъде пренебрегната по време на цъфтежа на ягодови храсти. Всичко е важно: поливане, плевене, разкопаване на почвата, мулчиране и подхранване.

Полейте ягодите с това още сега и те не само ще узреят по-бързо, но и реколтата им ще е по-богата от всякога

Подхранване на ягодите по време на цъфтежа

Това е една от важните процедури. В началото на пролетта, веднага щом снегът се разтопи, ягодите се торят за пръв път. Второто важно подхранване се извършва по време на цъфтежа.

1. За да направите това, можете да подготвите билкова инфузия. За да направите това, 1/3 от кофата трябва да се напълни с накълцана свежа коприва и да се залее с вода. Оставете разтвора да престои 5-7 дни.

2. След това трябва да приготвите пепелна инфузия, за която се нуждаете от 3 кг пепел и 10 литра гореща преварена вода. Сместа се настоява в продължение на два дни.

10 свойства на ягодите, за които може би не предполагате

Когато и двете инфузии са готови, трябва да вземете 0,5 литра от всеки концентрат, да разбъркате и да доведете общия обем до 10 литра. Този разтвор се използва за поливане на цъфтящите ягоди.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес