Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пепел за месести и вкусни домати - ето какво правят опитните градинари през юли

08 юли 2023, 10:03 часа

В момента, когато доматите започват да образуват плодове, е важно да им се осигури достъп до необходимите хранителни вещества. Благодарение на това те ще станат сочни, месести и невероятно вкусни.

Точно в този период може да се повлияе най-силно на размера на плодовете. В случая опитните градинари винаги разчитат на един доказан инструмент, който оказва значително влияние върху качеството и количеството на реколтата.

Поливане на доматите с аспирин - ето как го правят опитните градинари

Подхранване на доматите с пепел през юли

За целта ще са ви необходими 2 кг дървесна пепел. Разтворете я в достатъчно количество гореща вода, така че да се получи рядка течност. Продуктът се настоява в продължение на 48 часа. След това трябва да разреди с още осем литра вода, загрята на слънце.

Разтворете два грама борна киселина в гореща вода и я добавете към общата маса. За поливането на всеки храст ще ви е необходим един и половина от тази течност.

Също така може да приготвите разтвор за пръскане на доматите. За целта ще са ви необходими един кг пепел и един грам борна киселина. Методът на приготвяне на този разтвор е същият.

Полейте доматите с това и ще забравите за маната

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес