Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е за вярване какво се случва с ОРХИДЕЯТА, когато поставите кубче лед в саксията

10 юни 2022, 10:19 часа

Хората, които обожават орхидеите и отглеждат това цвете в домовете си, са истински щастливци. Растението е божествено красиво и способно да промени облика на дома ни. Обикновено купуваме орхидеите цъфнали и след някакво време цветовете опадват. Това е моментът, в който започваме да се чудим дали не правим нещо както трябва.

Истината е, че цветето има три периода на цъфтеж. Между тях има почивка, която може да продължи по-дълго време. Ако попаднете в ситуация, в която вашата орхидея не цъфти и искате да ускорите процеса, може да си послужите с някои тънкости и хитрини, за които днес ще ви разкажем.

Ако искате да съживите ОРХИДЕЯТА за 2 седмици, полейте я с това

Какво правят опитните градинари, за да може орхидеята да цъфне по-скоро?

Саксия

Едно от най-важните неща, за които всеки, който отглежда орхидеи, трябва да помисли, е самата саксия. Избягвайте да купувате саксии от глина. Те способстват за бързото изпаряване на водата. За предпочитане е да избирате пластмасови и прозрачни саксии. Така до корените ще достига достатъчно светлина, нужна на растението, за да функционира правилно.

Температурна разлика

Това е следващото, за което трябва да помислите. Препоръчително е вечерта да поставите цветето на хладно място, а на сутринта да го преместите. Това също спомага за ускоряването на цъфтежа.

Кога цветарите обезателно поливат ОРХИДЕЯТА с чеснова вода?

Фосфор

За предпочитане е да намалите азотните торове и да увеличите количеството на фосфор. Именно фосфорът подпомага цъфтежа.

Лед

Ако искате вашата орхидея да цъфне след броени дни, задължително поставете няколко кубчета лед в саксията й. Резултатът ще ви изненада.

Влажност

Орхидеите обичат влагата, затова е желателно редовно да овлажнявате въздуха около саксиите с цветя.

С тази паста орхидеите ви ще цъфтят на мига

Това са сред най-важните специфики, свързани с отглеждането на красиви орхидеи. Придържайте се към тях и сме сигурни, че ще останете изключително доволни от крайния резултат.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес