Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрият разтвор за поливане на цветята у дома

07 октомври 2023, 14:00 часа

Домакините, които обичат да отглеждат цвета у дома, знаят, че тяхната красота и здраве изискват внимание и правилни грижи. Важна част от този процес е изборът на правилния тор, който да осигури необходимите хранителни вещества на растенията. Но има един разтвор, който се издига над всички други - розовият разтвор на калиев перманганат.

Най-добрият тор за вашите цветя е ТОВА растение

Този разтвор е идеален за цъфтящи и декоративнолистни растения поради две основни предимства. Първо, съдържа голямо количество калий, което е важно за здравия растеж и цъфтене. Освен това, в него има манган, който рядко се среща в обикновената почва и е от съществено значение за растенията.

Освен като тор, този разтвор действа и като антисептик с мощен ефект. Необходимо е да поливате цветята с него само веднъж на 1-2 месеца. Важно е да го използвате само за цветя, които предпочитат леко кисела или кисела почва.

Всички цветя ще растат като луди, ако ги полеете с това

С розовия разтвор на калиев перманганат вашите цветя ще се радват на здрав растеж и красиви цветове през цялата година. Така че не забравяйте да ги поглезите с този уникален разтвор.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес