Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Използвайте гореща вода в градината си и вижте какво ще се случи

31 март 2022, 11:08 часа

Пролетта е времето, в което градинарите започват да засаждат растенията в градините. Първите топли дни от годината са чудесна предпоставка за неуморна работа. Всяка една минута, която отделяме за посаждане, не е пропиляна, защото не след дълго ще имаме възможността да вкусваме от плодовете на своя труд.

Има обаче едно нещо, което изключително много тревожи начинаещите градинари. Тези, които са натрупали достатъчно опит през годините, са много по-уверени. Става въпрос за плевелите, които не само, че грозят почвата, но и черпят от хранителните вещества на растенията.

Хитър ТРИК с вестник, който ще ви спаси от плевелите

Ето как да се справите с тях:

Ще ви издадем един много бърз и лесен начин, който не включва препарати, закупени от специализираните магазини. Освен това ще насърчите опазването на околната среда, което никак не е за подценяване.

От вас се изисква да налеете вода в тенджера и да я оставите на котлона, докато не заври. Когато това се случи, свалете я от котлона и залейте с нея стеблата на плевелите. Високата температура ще ги унищожи почти мигновено.

Тук обаче е много важно да споменем, че този метод за унищожаване на плевели може да се прилага единствено върху площи, където няма насаждения на цветя или други растения. Ако вече сте засадили зеленчуците, не го правете.

Надяваме се, че сме ви били полезни и вече знаете как с минимални усилия да решите един от проблемите си, свързани с плевелите в градината!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес