Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слаб Реал Мадрид се измъкна невредим на старта на Шампионска лига (ВИДЕО)

18 септември 2024, 00:01 часа • 1759 прочитания

"Кралят" на Европа Реал Мадрид стартира с победа участието си в новото издание на Шампионска лига, след като надви трудно немския Щутгарт с 3:1 като домакин. Килиан Мбапе вкара първия си гол за "белите" в Шампионска лига, а Антонио Рюдигер бе големият герой, след като негово попадение в края донесе победата на испанския тим. Ендрик пък вкара трети гол дълбоко в добавеното време на мача.

Реал Мадрид победи трудно Щутгарт в Шампионска лига

Първото полувреме не предложи попадения, а Щутгарт може да съжалява повече, че не стигна до гол преди почивката. Немският тим имаше няколко чудесни положения за гол, но не се възползва. В началото на второто полувреме Реал наказа пропуските на съперника с ранен гол на Килиан Мбапе, отбелязан още в първите секунди след подновяването на играта.

Килиан Мбапе срещу Щутгарт

Антонио Рюдигер герой за "белите"

В средата на втората част Щутгарт успя да изравни. Нападателят на гостите Дениз Ундав вкара в мрежата на "белите" за 1:1. Все пак Реал Мадрид успя да измъкне победата в 83-ата минута, когато влезлият като резерва Лука Модрич изпълни перфектния ъглов удар, а Антонио Рюдигер успя да вкара за 2:1. В петата минута на добавеното време пък Ендрик оформи крайното 3:1.

Така Реал Мадрид стартира с три точки в новия формат на Шампионска лига, който включва основна схема с 36 отбора, играещи един срещу друг. Победи записаха и отборите на Ливърпул, Ювентус и Астън Вила, които надвиха съответно Милан, ПСВ и Йънг Бойс.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес