Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуцанов: 50-ият парламент не свърши нищо полезно за държавата

19 септември 2024, 12:07 часа • 365 прочитания

Поредното Народно събрание, което не свърши нищо полезно за държавата и за жалост не бяха чути призивите на БСП да се работи за Република Бълагрия, а не за чуждия интерес. Така председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов обобщи работата на 50-ото Народно събрание. 

Припомняме, че на парламента му остава още една седмица, тъй като депутатите заложиха в правилника си да не заседават в предизборната кампания, макар и според новите  конституционните разпоредби парламентът да продължава да функционира. 

Той коментира и искането на ПП-ДБ за отстраняване на председателя на антикорупционната комисия. "Три работни дена има. Сериозно ли е едно изчерпано Народно събрание да взима подобни решения, още повече, че сглобката между ГЕРБ, ПП-ДБ беше факт близо една година. Те не направиха никакви действия по тази тема", каза Гуцанов. Според него 50-ият парламент е изчерпан. 

България и пейджърите за "Хизбула"

Гуцанов коментира и информацията в някои медии, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ пратки с комуникационно оборудване (пейджъри), които са взривени на територията на Ливан и Сирия.

"ДАНС трябва по най-бързия начин да кажат има или няма. Не трябва да забравяме какво се случи в Сарафово. Не може България да бъде замесвана в каквито и да е подобни действия", смята Гуцанов. ОЩЕ: "Създава се страшно напрежение върху България": Борисов иска обяснения за пейджърите

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес