Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дийпфейк" на Волгин в ЕП: Колективният Изток знае, че не може да победи Украйна (ВИДЕО)

19 септември 2024, 11:53 часа • 1584 прочитания

В поредицата от предсрочни парламентарни избори от 2021 година е лесно да се забрави, че в България имаше и редовни избори - местни и за Европейския парламент (ЕП). Имаше, защото няма как в тези две сфери да се направят предсрочни избори (за кметове и общински съветници може тук-там, но наведнъж за цяла България ще е вече за Гинес) - иначе сигурно щяхме да се справим.

След последните евроизбори, България "обнови" евродепутатите си. В ЕП отиде Петър Волгин - добре познат от дълги години водещ в БНР. Там за него отново най-важна тема е Русия в рамките на войната в Украйна - той го доказа в "паметна реч", в която обясни как САЩ и Великобритания използвали Украйна, за да изтощават Русия и всъщност евродепутатите били съучастници за многото жертви на военни действия като гласували в подкрепа на пакети в помощ на Украйна - защото Украйна не можела да победи Русия.

Още: Радан Кънев свали Волгин на земята: ЕС няма армия, за да я праща в Украйна

Българската платформа BG Elves обаче публикува алтернативно видео на казаното от Волгин - с подмяна на думи и изрази на ключови места. Дали подмяната не е далеч по-близо до истината за темата "Украйна", отколкото оригиналната реч на Волгин - решете сами, уважаеми читатели: Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес