Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионът на Лига Европа и бившият тим на Арне Слот с победи в Шампионска лига (ВИДЕО)

02 октомври 2024, 21:40 часа • 670 прочитания

Актуалният носител на трофея в Лига Европа - Аталанта, записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионска лига. Италианският гранд победи Шахтьор Донецк с 3:0 като гост в мач от втория кръг на основната схема на "Турнира на богатите", за да увеличи актива си на четири пункта.

Аталанта разби Шахтьор 

Джимсити и Люкман дадоха аванс на тима от Бергамо с попадения още през първото полувреме. В началото на втората част Беланова вкара още един гол за "Богинята", за да подсигури трите точки. Така Аталанта взе победата, след като в първия кръг завърши наравно с Арсенал. Шахтьор пък инкасира първа загуба след равенство с Болоня.

Аталанта

Фейенорд победи Жирона в мач с два автогола и две изпуснати дузпи

В другия ранен мач за вечерта нидерландският Фейенорд успя да победи испанския Жирона с 3:2 като гост. Лопес даде аванс на домакините, но автогол на Ерера изравни резултата. До почивката Миламбо направи пълен обрат за Фейенорд, а Уеда изпусна дузпа за нидерландците.

През втората част и Жирона пропусна от бялата точка - Миовски не успя да вкара в средата на полувремето. Седем минути по-късно Дони ван де Бек изравни за домакините, но нов автогол - този път на Крейчи, донесе победата на Фейенорд. Така бившият тим на Арне Слот взе първа победа в Шампионска лига след разгромното поражение от Байер Леверкузен, а Жирона допусна нова загуба след тази от ПСЖ.

ОЩЕ: 5 разгрома за една вечер! Новият формат в Шампионска лига в пълния му блясък (РЕЗУЛТАТИ)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес