Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски иска международните партньори да прехващат руските ракети и дронове над Украйна

19 юли 2024, 00:30 часа • 2724 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски призова международните си партньори да прехващат руските ракети и дронове над Украйна, така както беше извършено при масираната ракетна атака на Иран срещу Израел по-рано през април, предаде ДПА. Той каза това по време на участието си на среща на Европейската политическа общност във Великобритания.

Още: Захарова за Зеленски: Този нечовек не може да ни казва в кои конференции да участваме

„Тези стъпки трябва да бъдат предприети", каза Зеленски. Той се обърна изрично към САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Полша, съобщи БТА. „Вашата смелост може да е решаваща за мира", каза украинският президент.

Още: Зеленски: Всички военни летища в тила на Русия трябва да бъдат унищожени (ВИДЕО)

През април с помощта на американски, британски и френски изтребители и системи за противовъздушна отбрана беше отблъсната голяма иранска атака срещу Израел с над 300 ракети и дронове. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обаче вече отхвърли предложението на Зеленски. „Ние няма да станем страна в конфликта. Ето защо подкрепяме Украйна в унищожаването на руските самолети, но НАТО няма да участва пряко", заяви Столтенберг миналата седмица.

Още: Зеленски пристигна във Великобритания и се срещна със Залужни (СНИМКИ)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес