Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въздушна тревога в цяла Украйна, нови масирани руски ракетни удари (СНИМКИ и ВИДЕО)

14 януари 2023, 16:15 часа • 11841 прочитания

Сирени за въздушна тревога са вдигнали почти цяла Украйна на крак в събота следобед, съобщават Sky news и BBC. Причината - нова мащабна ракетна атака, потвърди началник-щаба и заместник-командващ на Сухопътните войски на ВСУ генерал-лейтенант Александър Павлюк, цитиран от УНИАН.

В социалните мрежи се появиха кадри с удар срещу района на централната гара в Киев. Областният управител на Николаев Виталий Ким заяви, че руските ракети вече са забелязани да летят в южната част на Украйна и че противовъздушната отбрана работи. Съобщават се за още редица градове, в които са забелязани ракетни удари.

ОЩЕ: Шойгу и Пригожин се зъбят кой превзе Соледар, а боевете там продължават (ВИДЕО)

Тази сутрин руските ракетни атаки засегнаха критична инфраструктура в Киев и Харков, наложиха се спешни спирания на електрозахранването в столицата и още два региона.

Според Оперативно командване "Юг" Русия е извела на бойно дежурство в Черно море още два ракетоносача и по последни изчисления са заложени украински цели в 30 ракети „Калибър“. Предполага се, че Кремъл е произвел залп от 20 ракети срещу Украйна.

Отломки от ракети са предизвикали пожари и прекъсване на електричеството.

ОЩЕ: Украйна съобщи колко руски ракети е свалила, майка на загинал прокле Путин (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес