Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски опозиционер: Пригожин направи Путин на глупак, очакваме второто действие на този балет

07 юли 2023, 12:50 часа • 8961 прочитания

Смятате, че бунтът на Евгений Пригожин се провали и приключи? Нищо подобно. Това написа руският опозиционер в изгнание Игор Ейдман в канала си в Telegram и поясни защо ситуацията около собственика на ЧВК "Вагнер" според него се развива в съвсем друга посока.

Ето какво пише той:

"Готвачът-конспиратор се чувства страхотно, снове между Санкт Петербург и Москва (това беше потвърдено от Лукашенко), върнаха му всичко, което бе натрупал с непосилен труд - пари, злато, оръжия, белия прах, снимките на отрязаните глави и дори перуките. Неговата армия не е разоръжена и се намира на същото място, откъдето започна бунтът й (и дори не е близо до Беларус).

Така не се случва. Всеки бунт завършва или с победа на бунтовниците, или с тяхното арестуване, бягство, изселване. После те може да бъдат амнистирани, но преди това задължително трябва демонстративно да бъдат бичувани.

Властта може да празнува победата над бунтовниците, само ако те бъдат смазани. Ако са свободни, въоръжени и не са изгонени, значи бунтът продължава.

Пригожин явно е измамил Путин. Той обеща да замине за Беларус, но да обещаеш не е като да го изпълниш. Пригожин си остана в Русия и продължава да бъде опасен военно-политически играч.

Путин бе направен на глупак и се показа като слабак, неспособен да довърши Пригожин, който продължава да му е трън в задника. Очакваме второто действие на този балет, който за някои може да е последният." ОЩЕ: Стотици наемници на "Вагнер" напускат Централноафриканската република и се отправят към Москва

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес