Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реална заплаха или сплашване: След заканата на Путин да отговори на ракетите с ракети

07 юни 2024, 08:53 часа • 1778 прочитания

Путин не се е разделил с риториката и лъжите си. Това заяви журналистът Чавдар Стефанов относно заплахата на Путин, че страната може да отговори на доставките на далекобойни оръжия в Украйна в четвъртък. Според Путин държавата му можела да изпрати подобни оръжейни системи в региони на света, където могат да бъдат използвани за атака срещу важни обекти. 

ОЩЕ: Путин смени заплахите с ядрено оръжие с други: Ракети срещу ракети (ВИДЕО)

Стефанов допълни, че пресконференцията му е била направена във връзка с отбелязването на 80-годишнината от съюзническия десант в Нормандия.

"Дали може да предадат на някоя държава, която е близка до друга, оръжие, с което да обстрелват – вижте как лъже самият той. Миналата година предоставиха ядрено оръжие на Беларус. Руският президент се хвали тогава, но сега си мълчи”, добави още журналистът. 

Според Васил Данов, член на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик", това е традиционната риторика на руския президент. „Той смесва вече много голям процент лъжа с много малък истина. Това е поредният му опит да размени местата на жертва и на агресор. Представя се сега за пострадал от украинските ракети, като обвинява Запада, който ги е предоставил”, коментира той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес