Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукашенко: Само народът на Беларус може да ме свали

24 ноември 2020, 13:05 часа • 1648 прочитания

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че само беларуският народ може да го отстрани от власт, ръководейки се от конституцията на страната.

"Президентът на Беларус може да бъде отстранен от власт. Това е реално. Показвам и начина, той е един, няма други: само беларуският народ може да направи това въз основа на съществуващите днес закони и конституцията на Беларус", заяви Лукашенко, приемайки акредитивните писма на посланици на чужди държави. БелТА цитира думите му.

Лукашенко предположи, че Западът иска да включи Русия в процеса на сваляне на сегашното правителство в Беларус, но все още не знае как да направи това.

"Напоследък западните държави са много притеснени от по-нататъшното развитие на Беларус, те са много притеснени и изграждат различни схеми за въздействие върху беларуските власти и президента, за да свалят съществуващата система.

Те стигнаха до точката, в която са готови да включат Русия в този процес, но не знаят как. Правя това изявление въз основа на железни факти, както говорят в Китай“, каза Лукашенко.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес