Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Комунизмът не прощава

05 ноември 2014, 10:38 часа • 62058 прочитания

Ръководството на холдинг „Западно-европейски финансов съюз” (ЗЕФС) възнамерява са унищожи публично паметника на Стив Джобс, който бе демонтиран от технопарка на Научноизследователския университет по информационни технологии в Санкт Петербург.

В прессъобщението на организацията пишат: "ЗЕФС е склонен към акт на публично унищожаване на този символ на нашата сляха и лъжлива вяра в легендата за гениалността на Стив Джобс… Публичните и богохулни призиви към содомия от страна на Тим Кук бяха последната капка, препълнила чашата на нашето търпение."

В писмото се казва още, че една от причините за това решение са разобличенията на Едуард Сноудън, според които Apple предават данните за своите потребители на американските специални служби.

Освен това се планира до 1 декември 2014 година да бъдат учредени „масови възнаграждения” на гражданите на Русия, които публично се откажат от използването на продуктите на Apple, добави още Лента.ру.

Паметникът във вид на огромен iPhone бе построен по инициатива на ЗЕФС през януари 2013 година. Той бе със сензорен интерактивен екран, предоставящ информация за основателя на Apple.

Преди няколко дни изпълнителният директор на Apple Тим Кук официално обяви, че е хомосексуален.

Някои руски блогъри вече изпълниха интернет пространството с догадки за съдбата на други паметници в Русия.

„Извинете, ако Тим Кук си е признал, защо махнаха паметника на Стив Джобс?”

„…Ако някой ветеран от войната се признае за гей, всички паметници на загиналите войници ли ще бъдат махнати?”

„Министър-председателят на Люксембург е гей и правнук на Рахманинов… Страхувам се за съдбата на паметниците на композитора в Русия…”

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес