Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гръцкият министър на корабоплаването подаде оставка заради бутнатия от ферибот мъж

11 септември 2023, 14:46 часа • 1996 прочитания

Министърът на флота на Гърция Милтиадис Варвициотис подаде оставка след скандал във връзка с коментарите му за смъртта миналия вторник на 36-годишен мъж, който падна в морето, след като беше избутан от екипажа на ферибот, на който се опитвал да се качи, съобщи Ройтерс.

Варвициотис обяви оставката си в социалната мрежа. "Станах мишена на атака, която се засилва и става все по-токсична," заяви той.

ОЩЕ: „Подхлъзнахме се“: Екипажът на гръцкия ферибот не признава, че удави мъж в морето (ВИДЕО)

"По никакъв начин не съм приравнявал жертвата с извършителите. В никакъв случай не съм игнорирал отговорностите, които компанията, която притежава кораба, има и които тя все още отказва да поеме", добави той.

Варвициотис каза миналата седмица, че мъжът, който си купил билет, се качил на кораба преди да слезе по неизвестни причини, а след това се опитал да се качи отново и тогава бил отблъснат назад и паднал в морето точно когато корабът потеглял.

Видеозаписи показаха членове на екипажа, които изглежда спорят с мъжа на рампата точно когато фериботът напуска пристанището на Пирея за остров Крит.

Смъртта на мъжа предизвика възмущение и протести в Гърция и Варвициотис беше подложен на критики, защото изглеждаше, че симпатизира членовете на екипажа.

ОЩЕ: Безумна смърт: Гръцки екипаж изхвърли мъж от ферибот (ВИДЕО)

Варвициотис, който по-късно се извини, каза, че коментарите му са били изтълкувани погрешно.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес