Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралия е с ново правителство

26 август 2018, 16:10 часа • 2341 прочитания

Новият премиер на Австралия Скот Морисон обяви членовете на новия си кабинет, след като пое властта в петък. Министър-председателят възнагради поддръжниците си и протегна „маслиновата клонка на помирението” към бунтарите, коментира АФП, цитирана от БГНЕС.

„Този нов либерално-национален отбор е кабинет от следващо поколение”, обяви пред репортери в столицата Канбера Морисон.

Вътрешният министър Петер Дутон запази поста си, но портфолиото на министерството му бе разделено от имиграцията, с която ще се занимава бившият заместник финансов министър Дейвид Коулман.

Министерството на енергетиката и околната среда също бе разделено на две – енергиен министър ще е Ангъс Тейлър, а Мелиса Прайс ще се занимае с проблемите на екологията и околната среда.

Марис Пейн – бивш министър на отбраната, сега ще се занимава с външната политика – пост, който беше овакантен само часове преди обявяването на новия състав на правителството.

За министър на отбраната бе назначен Кристофър Пайн, докато Матиас Корман – финанси, Митч Фифийлд – комуникации, и Грег Хънт – здравеопазване, запазват постовете си.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес