Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Думите отлитат, построеното остава

24 октомври 2012, 14:52 часа • 6617 прочитания

Премиерът Бойко Борисов за пореден път се похвали със строителството на пътища и магистрали и заключи, че постигнатото ще остане освен за българските граждани, и за всички европейци, които пътуват през страната.

Изявлението си министър-председателят направи при инспекцията на строителството на пътната връзка на АМ „Хемус” със Софийски Околовръстен Път – пътен възел Яна.

"Когато дойде нашето правителство на власт, всички европейски програми и фондове бяха спрени. Днес България е за пример за другите европейски страни както каза комисарят Хаан. Това го каза и президентът Барозу, посочи Борисов.

По думите му – ако беше петък вечер или неделя вечер, щеше да има огромно задръстване в района.

"Изнервени хора, замърсена екология, губене на часове. Догодина асфалтираме напролет и някъде май месец ще го предадем на българските граждани. Всичко друго са празни приказки. Думите отлитат, построеното остава", заяви министър-председателят.

В същото време европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, който присъства на инспекцията, заяви, че България може да бъде използвана за пример за това как се изпълняват инфраструктурни обекти, как се строят магистрали и се въвеждат в експлоатация.

"България не е само пример за усвояване на всички европейски фондове. Страната ви няма нито една спряна програма, нито замразена. Европейската Сметна палата е потвърдила своето позитивно становище за системите за управление и контрол при кохезионни фондове, които са изградени в България. Така нареченото ниво на грешка, заради което на много страни им са замразени и спрени програмите, в България, е под необходимите 2%", каза еврокомисарят.

Хаан заяви, че е изключително впечатлен от това, което вижда не само на тази магистрала, но и от напредъка, който има по изграждането на всички магистрали, които е инспектирал и открил заедно с министър-председателя.

Еврокомисарят благодари на премиера за работата, която е свършил до момента в интерес на българските граждани. "Това е изключително важно за бъдещото развитие на икономиката в България", посочи Хаан.

Обектът ще бъде изцяло готов и въведен в експлоатация през месец май 2013 година.

Редактор: Ивайло Кючуков

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес