Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ ще оспорва изборния резултат в Добрич

02 ноември 2015, 18:18 часа • 6153 прочитания

ГЕРБ ще оспорват резултатите от изборите в Добрич. Мотивът на представителите на партията е, че много бюлетини са били сгрешени още на първи тур. На балотажа кандидатът им Детелина Николова загуби и новият кмет на града е Йордан Йорданов от Реформаторския блок.

Според ГЕРБ има грешки не само в протоколите за избор и на общински съветници, и на кмет, съобщава БТВ.

Административният съд вече образува дело по жалбата за избор на съветници, но все още няма насрочено такова за избора на кмет.

Едва след като излезе решението на съда, ще се прецени дали от партията ще обжалват и резултата от балотажа. На Детелина Николова не й достигнаха 280 гласа, за да спечели местния вот още миналата неделя.

„Има протокол, в който имаше вписани 0 гласа за общински съветници при около 150 гласа за кмет, което за нас беше невъзможно. Като тръгнахме да проверяваме се оказа, това в общинската комисия разбира се, се оказа, че грешно били нанесени на друга политическа сила гласовете на ГЕРБ, а те бюлетините ги има. Това ни дава основание да мислим, че и в много други бюлетини и протоколи има сгрешени резултати", каза Румен Иванов, председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес