Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звездите за него – мъжът Дева

22 април 2021, 08:51 часа

Мъжът Дева се отличава с изключително остър ум. Първото нещо, което живо го интересува за другите хора е какви средства те имат те и по какъв начин разполагат с тях. От негова гледна точка да се разхищават пари е един от най-тежките грехове, защото те са мерило, с чиято помощ могат да се оценят постиженията и успехите на хората.

На света все още не се е родил точния човек, който има способността да уговори мъж Дева да направи някаква авантюра или приключение, ако съществува дори и минимален риск за провал. Девите имат някакво уникално вътрешно чувство, което служи за сигнална лампичка, която ги предупреждава да избягнат всякакъв вид опасности. Вероятно това не е чувство, а интуиция, която е подсилена с аналитичен ум и умения да анализират дадена ситуация, предвиждайки 3 хода напред. "Не"- казано от мъж Дева, означава единствено и само "Не?" и абсолютно никога "Може би".

Този мъж е крайно придирчив, когато прави избор за приятели и изключително рядко бърка. Но ако все пак се получи някакво недоразумение, то ще е единственото. Няма да повтори една грешка два пъти никога.

Той е много уверен, че всички около него трябва да се съобразяват с неговите правила и очаквания и точно заради това е много критичен. Нямам как да си премълчи, ако става въпрос за недостатъци. На мъжът Дева буквално ще му се "завърже" езика, ако се наложи да направи на някой комплимент.

Спортува с удоволствие, храни се здравословно и обожава разходките из природата. Такъв начин на живот много му помага да се справи с прословутата си нервност.

За мъжът Дева жените за някакъв куриоз, които изисква старателно изучаване. Една странна играчка, с която той може да се глези и да експериментира. А стане ли въпрос за секс - той е само една от многобройните приятни страни на живота, но в никакъв случай не и цел на съществуване.

Сред хората, родени под този знак има най-голям брой кариеристи. Девите са толкова много заети за да успеят на професионално ниво, че за романтика и любов им остава съвсем малко време. Те са импулсивни, последователни и имат изключително развито чувство за дълг и отговорност. По неписано правило - мъжете Дева заемат второто място по значимост в крупни компании - те са надеждни, методични, отговорни, но заради скромността им, която им е присъща, рядко биха ги назначили на ръководна позиция. Като цяло са изключително  добросъвестни работници и винаги ще изпълнят поставените им задачи по перфектен начин.

Когато става въпрос за любимата жена, той често ще избере ролята на мъжът - баща, покровител и защитник, даващ мъдри съвети. За мъжът Дева едно решение за женитба би било изключително мъчно и трудно нещо. Ще се разкъсва дълго време и мисли, терзания и съмнения, дали изобщо е необходимо да се реши на тази стъпка, дали тази жена му е нужна в живота, тя ли е подходящата, има ли солидна банкова сметка или някой имот повече, дали няма да му се намесва постоянно в личните му привички, дали няма да се опитва да то спре от най-любимите му занимания.... все въпроси и въпроси. Но ако разумът все пак му каже "давай", той все пак ще отправи съдбовното предложение, но то в никакъв случай няма да бъде разпалено по начин, по който би искала всяка жена.

В брака той ще внесе вярност и надеждност, но в никакъв случай не и желания за излизания по дискотеки, купони, както и на всякакви изненади свързани с романтика. Във всеки един почивен ден ще предпочете да почете книга или...да поработи още малко. Опасението, че той може да се прибере рано сутринта в къщи и да започне с думите "Имам право да се позабавлявам" - не важи!

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес