Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

14 май 2024, 19:44 часа

По дефиниция уважението е зачитане, ценене на личността, но на любовния фронт и във връзка с романтичните отношения и брака, уважението е техен гръбнак, стълб, който ги държи да не рухнат в бурите, дава им сила и стабилност. Много двойки сочат като едни от най-важните фактори за успешна връзка доверието, химията и чувствата, но уважението се оказва по-важно от всички тях, взети заедно, и е основна предпоставка за дългосрочна и сериозна връзка.

Уважението не само се полага на всички като човешки същества, но се и заслужава. Загубата на уважение понякога не е случайна и е резултат от конкретни действия или бездействия, довели да нея. Така въпросът какви жени уважават мъжете и как да спечелим и задържим уважението на половинката придобива друг смисъл и се превръща в рецепта за успешен брак.

Какви жени уважават мъжете?

Макар вкусът на силния пол спрямо дамите да е различен и изборът на половинка за цял живот да се основава както на различните критерии и мироглед, така и на чувствата, има черти от характера, които правят притежателката им неустоима за господата и което е по-важно – достойна за уважение. Сред тях са:

-          Интелигентност и самоувереност

Няма нищо по-секси от жена, която е достатъчно самоуверена, за да преследва целите си, да заявява себе си и интелигентна, за да го прави по фин и елегантен начин, не грубо, не нахално и не с махленски тон и поведение. Интелектът на избраницата им е по-важен за господата, отколкото дамите очакват, когато става въпрос за дълга връзка или брак. Той дори превъзхожда външния вид, който отстъпва пред характера и интелекта, когато се избира партньор, с когото да остареем, като това важи особено при по-зрелите двойки, натрупали години.

7 начина да накарате мъжа до вас да ви цени повече

-          Умението да се смееш на себе си и над себе си

Чувството за хумор е безспорно важно качество, черта от характера, която си струва да отбележим, когато обсъждаме какви жени уважават мъжете, но трябва да наблегнем не просто на умението да се шегуваме и да разбираме шегите, а на тази удивителна способност да се надсмиваме над самите себе си, когато е редно и уместно. Единствено жена, уверена в стойността си, в себе си и в постиженията си, жена със самочувствие с покритие, може да се смее на самата себе си.

-          Достойно поведение

Макар в една по-ранна възраст момчетата да си падат по лоши момичета с леко поведение, зрелият мъж, който се интересува от дългосрочна връзка и брак, обикновено държи жената до него да се държи достойно и мъдро, да реагира и да съобразява и облекло, и поведение според ситуацията. Ако отидете полуголи на срещата в офиса му с важни клиенти не очаквайте уважение.

-          Независимост

Ако дамата не вижда в мъжа бавачка, банкомат и бачкатор, тя е достойна за уважение в очите на мъжете. Силният пол уважава жените, които са мотивирани и независими, проактивни, имащи свои планове и цели в живота, преследващи ги с устрем, изкарващи сами парите си. Поемайки лидерството във връзката, дамите освобождават господата от традиционните очаквания и често ги улесняват, което се харесва на представителите на силния пол, невъзприемащи себе си като алфа мъжкари.

Знаци, че партньорът ти те уважава като личност

-          Възприемане на чуждото мнение и чуждата гледна точка, дори да не съвпадат с личната

Отвореността към различни гледни точки създава атмосфера на взаимно уважение и лично израстване. Дамите, достойни за уважение, демонстрират истинска готовност да слушат другите, да се опитат да ги разберат и ако не се съгласят с тях, то поне да уважат мнението им и да не налагат своето като единствено правилно и важно. Като изслушват и приемат различни мнения, макар да не съвпадат с тяхното, и насърчават смислен диалог, жените печелят уважение от половинките си и създават хармонични връзки, основани на уважение и разбиране.

-          Уважение към другите

Може ли дамите да очакват уважение към себе си, ако не уважават другите, или половинката си? Уважението е двустранен процес. То се заслужава, печели, не се изисква и не се очаква да бъде получено, ако не се дава в замяна.

И накрая, но не на последно място – да бъдете себе си. Ако се отказвате заради мъж от плитките в косите си, любовта към захарния памук, пътешествията без багаж, гръмкия смях, хапването с пръсти от чинията и всичко онова, което ви прави личност и такива, каквито сте, за да отговорите на очакванията му, може да спечелите уважението му, но да загубите самоуважението си, което е твърде висока цена.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес