Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаците, по които ще разберете, че това НЕ е човекът за вас

26 февруари 2022, 22:15 часа

Желанието да намерите правилния партньор може да ви накара да пренебрегнете видимите проблеми, да маркирате токсичното поведение като типични възходи и падения или да си кажете, че никой не е перфектен. Ето как да разберете кога трябва да се отправите към вратата.

Как се държат тези зодии, когато ви харесват

Не споделяте едни и същи ценности

Това е един от житейските уроци, които научаваме твърде късно – оценяването на едни и същи неща води до хармоничен живот. Така че направете „задължителен списък“. След това трябва да решите дали това са вашите твърди граници. С други думи, какво не подлежи на договаряне.

Вие се състезавате с техните „играчки“

Партньорът ви прекарва ли време в гледане на телефона по време на вечеря, кино вечер, разходка в парка – с други думи, толкова често, че ви се струва, че сте сами? Хората, които са заети със себе си, са склонни да бъдат нарцисисти до крайност. Всичко е за тях. Всяко състрадание, което проявяват, вероятно е по-скоро предназначено да ги накара да изглеждат добре, вместо да ви накара да се чувствате добре. Говорете и преосмислете границата си.

Те не ви утешават, дори след като сте поискали

Когато сте разстроени, как реагират? Всеки обработва емоциите по различен начин, но се запитайте дали това е някой, който смятате за съпричастен.

Мъжете и жените обработват емоциите по различен начин. Мъжете са склонни да минимизират емоциите си. Когато изпитват интензивни емоции към другите, са склонни да влязат в режима „поправи го“, когато всичко, което партньорът може наистина да иска, е просто да бъде чут“. Жените се социализират по-лесно, за да изразяват чувствата си, но понякога имат проблем с това, че мъжът е емоционален.

Краят на една връзка наистина може да "разбие сърцето ви"

Вашият партньор не ви дава приоритет

В свят, в който сме достъпни по имейл, смартфон, социални медии и други форми на технологии 24/7, е важно да обсъждаме границите и да прекарваме време, изключени като двойка. Същото важи и за това как разпределяте времето си между семейство, приятели, грижа за себе си, фитнес, работа и други приоритети. Никой не трябва да се очаква да хвърли всички други отговорности на вятъра. Но имаш чувството, че винаги си последен в списъка, нещо не е наред.

Вие също трябва да оцените човека и неговата или нейната отдаденост на кариерата – това може никога да не се промени и тогава е време да направите компромис или да приемете, че връзката няма да работи за вас.

Често не сте на една и съща страница

Компромисът е неразделна част от всички взаимоотношения. Но ако имате чувството, че се карате почти всеки ден или ходите по яйчени черупки, има срив в комуникацията. Ако някой приеме нещо по грешен начин или не ви разбира и не се чувствате като заедно да постигнете решение или да се поучите от грешките, най-малкото е време да потърсите консултант за двойки.

Освен това, ако установите, че ви подлагат много под прикритието на „това е просто шега“, може би преосмислете дали искате да бъдете в тежест на техните „шеги“ през следващите 50 години.

Несигурността на партньора ви води до контролиращо поведение

Всички имаме несигурности. Въпросът е кое е разумно и кое не. Ако ви е забранено да се обличате или да изглеждате добре, защото той или тя се притеснява, че това ще привлече флирт, време е да се притеснявате. Никой не обича да му се казва какво да прави на определена възраст.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес