Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо не се харесвам? Ами ако представата ви за вас е грешна?

22 януари 2022, 10:45 часа

Вероятно всеки от нас има недостатък в себе си, който не харесва – било то външна, или вътрешна характеристика, която ни дразни постоянно и погледа и мисълта ни са винаги насочени към нея. А случвало ли ви се е, когато споделите това с някого, на него да не му прави абсолютно никакво впечатление? Това е така, защото ние сме единствените, с които прекарваме цялото си време на земята. Всяка една промяна в нас самите се регистрира от съзнанието ни и започва да си играе с него, докато околните винаги ни виждат по един и същ начин.

Как да запазим фигурата си БЕЗ спорт

Самовнушението

Когато се заловим за нещо от нас, което не ни харесва, започваме да си самовнушаваме, че очите на останалите са в него: „Носът ми е кръв“, „Толкова съм непохватен“, „Сигурно всички ме мислят за неудачник“. Всъщност тези внушения променят самочувствието ни и начина, по който се държим в обществото. От там самата ни енергия се променя и съответно възприятието на другите към нас, не защото те ни виждат различно, а защото чрез своето поведение ние го внушаваме и на тях.

Опитайте се да не сте толкова самокритични. Повтаряйте си всеки ден как имено вашите недостатъци ви правят уникални и заради тях сте човекът или характерът, който сте. Няма нищо по-красиво от това да сте уникални и различни. Опивайте с афирмации сутрин и винаги когато имате негативна мисъл към себе си я блокирайте със съответната позитивна. Така ще видите, че не само вие променяте отношението си към себе си, но и самочувствието от това да се чувствате добре в кожата си, се отразява позитивно на отношенията на околните в нас самите.

Работи над себе си

Как да взимаме правилните решения

Ако нещата, които те дразнят, са в основата на характера ти и реакцията на определени ситуации, то работи над тях. Разнищи от къде идва проблема, открий неговите корени и се освободи от него.

Вероятно реакциите ти на дадена ситуация и начина, по който се държиш са в резултат от минала травма, или преживяване. Пренастрой новата си реакция и я прилагай все по-често.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес