Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо безименният пръст е останал без име

11 май 2023, 07:35 часа

Всички пръсти на ръката имат някакво име, само един безименен не получи никакво име. Няма точни факти защо това се е случило, може би това се дължи на факта, че този пръст е незабележим и може да изпълнява някакви функции само във връзка с другите пръсти. Извън България обаче този пръст си има име. Например в някои източни страни се нарича "лечебен".

В древни времена е съществувало вярване, че директна вена води до сърцето, символ на любовта, от безименния пръст на лявата ръка. Затова и египтяните, и римляните носели брачни халки на безименния пръст на лявата ръка.

На финландски, татарски, персийски, китайски и санскрит безименният пръст се нарича още безименен пръст, тъй като пръстът няма никакви характеристики.

В редица езици на Далечния изток този пръст се нарича "лечебен - това се дължи на факта, че в ориенталската медицина е обичайно да се разбъркват лекарствата с този пръст."

Знаците на безименния пръст

Човешките пръсти винаги са привличали вниманието на събеседниците. Понякога, според очертанията на дланта, те биха могли да направят далечни заключения за характера, навиците и перспективите за бъдещето.

Безименният пръст играе особено важна роля в такива прогнози - знаците го наричат ​​​​основният фокус на жизнеността, пряко свързан със сърцето.

В древни времена се е смятало, че показалецът е за причиняване на щети, а безименният пръст е за лечение и защита. Например символите за сигурност са нарисувани с този пръст. Лечителите също ги съветвали да мажат тялото с всякакви полезни лекарства - мехлеми и балсами. Според знака безименният пръст на лявата ръка дори имал анестетични свойства (ако с него масажирате рана или ухапване по кожата, болката ще отшуми по-бързо).

В древната култура този пръст се свързва с името на бог Аполон, така че той е едновременно отговорен за брака и любовните отношения, реализацията на творческия потенциал и успешната кариера. Ако подложката или цялата фаланга внезапно започнат да сърбят, това може да е важен знак - както добър, така и лош. В навечерието на сватбата такъв сърбеж намекна за бързината на решението и човекът, който започва важен проект, обеща неочакван обрат в живота.

Пръстен на безименния пръст - знаци за любов

Всеки пръст е отговорен за определена област от живота, а бижутата от метали и камъни играят ролята на амулети от древни времена. Признаците за пръстена на безименния пръст се връщат към първоначалните сватбени традиции - да дадат младата съпруга под защитата на новото семейство. Обичаят важи и за необвързаните хора, които мечтаят само за любов и силни връзки. В този случай идеалното решение ще бъде златен пръстен, който не прилича на сватбен атрибут по външния си вид.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес