Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вашият индиански зодиакален знак част 2

18 януари 2022, 12:40 часа

СЬОМГА 22 юли - 21 август - горд, уверен, енергичен
Елемент: огън и вода
Цвят: червено
Камък: червен халцедон
Западен зодиак: лъв
Съвместим с: бухал, сокол

Индианците се вдъхновяват от сьомгата най-вече заради нейната упоритост да намери идеалното място за поколението си. Сьомгата е решителна, концентрирана и упорито следва своите цели и амбиции. Волята й е непобедима. Лесно повежда другите с ентусиазма си. Сьомгата е изобретателна и мила по природа. Ако е в добро обкръжение, сьомгата е щедра и любяща. Може да бъде егоцентрична, нетолерантна и груба с останалите. 

КАФЯВА МЕЧКА 22 август - 21 септември - практичен, скромен, предан
Елемент: вода и земя
Цвят: кафяво, лилаво
Камък: топаз
Западен зодиак: дева
Съвместим с: бобър, гъска

За индианците мечката е интуитивна, методична и уравновесена. Мечката е практична и скромна, добър слушател е и лесно успокоява напрегнати ситуации. Мечката е много щедра и грижовна за тези, които обича. Има голямо сърце, спокойна е, интелигентна и любознателна. Мечката има страхотни аналитични способности, които я правят добър съветник. Понякога е мързелива, затворена в себе си, скептична, дори може да се изолира от обществото, за да живее спокойно и усамотено.

ГАРВАН 22 септември - 22 октомври - миролюбив, дипломатичен
Елемент: въздух и земя
Цвят: кафяво, лилаво
Камък: яспис
Западен зодиак: везни
Съвместим с: видра, елен

Гарванът държи на баланса. Според индианците гарванът в древността е бил бял, но постепенно трагични случки го правят черен. Затова символизира външната и вътрешна страна на всеки. Гарванът е спокоен, обича мира, хармонията и единството. Често е мъдрецът на групата, търсят го за мнение и съвет. Избягва конфликти и скандали. В трудни моменти гарванът става язвителен, груб, претенциозен и колеблив.

ЗМИЯ 22 октомври - 22 ноември - импулсивен, тайнствен, загадъчен
Елемент: вода и земя
Цвят: виолетово, оранжево
Камък: аметист
Западен зодиак: скорпион
Съвместим с: вълк, кълвач

Змията е най-страховитото и мистериозно животно. Змията е отличен лечител на физическо, духовно или емоционално ниво. Трудна е за разбиране от другите. Змията е духовно същество, винаги търси да се свърже с неосезаемите елементи на света. Змията може да бъде грижовна, любяща и подкрепяща другите. Но при конфликти става отмъстителна, агресивна и емоционално нестабилна.

БУХАЛ 23 ноември - 21 декември - авантюристичен, независим, широко скроен
Елемент: вода и огън
Цвят: златисто, черно
Камък: обсидиан
Западен зодиак: стрелец
Съвместим с: сокол, сьомга

Бухалът е обожаван заради многобройните си уникални качества, сред които способността да вижда ясно в тъмното.  Бухалът е мъдър и гледа философски на живота. Той е добър слушател, умее да дава съвети. Склонен е да бъде прекалено отстъпчив, хитър и проклет, ако е под негативно влияние. Понякога е много егоистичен, забравя всякакви морални и етични граници, за да постигне собствените си цели.

ГЪСКА 22 декември - 19 януари - амбициозен, предан, методичен
Елемент: земя и въздух
Цвят: бяло, сребристо
Камък: кварц, оливин
Западен зодиак: козирог
Съвместим с: бобър, мечка, гарван

Гъската е амбициозна и на нея може да се разчита. Тези птици са много методични в начина си на живот. Виждали ли сте как летят на ята? Винаги под формата на V - най-силната женска е лидер, следвана от втората, третата най-силна и пр. Гъската е чудесен лидер, практична, амбициозна и последователна в преследването на целите си. Щедра и грижовна е към близките си, иска да им осигури всичко необходимо, за да се чувстват добре. Гъската е склонна да се затвори и потопи в тъмната си страна. Амбициозността им понякога води до притъпяване на емоциите и чувствата им, прави ги практични и комерсиални. 

Индианците обожавали животните. Те вярвали, че животните са посланици на висша сила, която управлява света. Ако ги наблюдаваме внимателно и общуваме с тях, ще може да отключим тайните на света.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес