Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикове за по-бързо миене на чиниите

06 май 2022, 10:00 часа

Измиване на чиниите е най-досадната процедура за всяка домакиня. Само ако имаше неща, които можехме да направим, за да бъде този процес по-лесен и по-ефективен! Всъщност има няколко неща. Ето някои

изненадващи съвети, които ще ви помогнат да спестите време, докато миете чиниите.

Изберете качествен препарат за съдове

Наистина може да се окаже, че използвате некачествено веро, което създава лека пяна, но трудно премахва остатъците от храна и мазнините. Изберете препарат за съдове с плътна консистенция и перфектни свойства против загорели храни и мазни остатъци.

Използвайте гореща вода

Използвайте възможно най-горещата вода. Колкото по-гореща е водата, толкова по-бързо изсъхналата храна ще се разтвори и отмие. Въпреки че горещата вода може да бъде тайно оръжие срещу засъхналата храна, за най-ефективен резултат трябва да знаете кога да използвате студена вода. Ако в някое от вашите ястия има остатъци от млечни продукти или нишесте (като картофи), изберете студена вода. Лепкави храни като тези ще станат по-трудни за отстраняване, когато се използва гореща вода.

Носете ръкавици

Ръкавиците ще предпазят ръцете ви, за да можете да използвате по-гореща вода, както и от изсушаващото действие на препарата за съдове.

Изберете подходяща гъба

Гъбата за чинии трябва да бъде с гладка и релефна повърхност, за да ви помогне лесно да отстраните остатъците от храна. Сменяйте редовно гъбата с нова, защото върху нея се натрупват бактерии и мазнини.

Накисвайте съдовете, ако не ги миете веднага

Това лесен трик да спестите време от търкане, ако планирате да миете съдовете по-късно. Поръсете с малко количество от препарата за чинии и накиснете в топла вода. Засъхналата храна ще се разтвори и ще миенте на по-късен етап ще бъде лесно и бързо.

Използвайте сол, за да изчистите мазнините

Тъй като солта е едновременно естествено абсорбираща и абразивна, без да е твърде груба към съдовете, това е чудесен метод за премахване на натрупаната мазнина от тенджери и тигани. Преди да започнете да миете мазни съдове или кухненски инструменти, опитайте първо да ги натриете с няколко щипки сол. В крайна сметка ще спестите време в дългосрочен план.

Измийте първо най-чистите неща

Измийте най-чистите - като чаши за вино и чаши за кафе - първо, след това по-замърсените съдове и накрая тенджери и тигани. По този начин няма омазнявате чистите съдове и няма да отделята дълго време в стоене пред мивката.

Не подреждайте мръсни чинии в мивката си

Поставете съдовете за миене на плота до мивката, а не в нея. Запомнете: Трябва да оставите мивката си свободна, за да можете действително да измиете тези съдове. Повторното подреждане ще накара измиването на съдовете ви да отнеме повече време, а никой няма време за това.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес