Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три разтягания, които да правитe преди дълго пътуване

20 юли 2021, 20:53 часа

Всички знаем колко натоварващо може да бъде това да стоим в една поза много дълго време, докато пътуваме. Това важи независимо дали говорим за шофиране, пътуване с автобус, влак или летене със самолет. Преди да тръгнете, е добре да направите леко раздвижване на тялото, за да намалите лошия ефект от пътуването. Вижте три разтягания, които задължително да правите, преди да пътувате: 

1. Разтягане на долната част на гърба

Седейки дълги часове в една поза - да речем, на самолетна седалка или чакайки закъснелия ви полет на терминала - може да навреди на долната част на гърба ви. „ Мускулите на долната част на гърба често допринасят за болките в долната част на гърба,“ Робърт Шиър, окръг Колумбия, терапевт от Tru Whole Care в Ню Йорк. „Седенето за продължителни периоди от време може да изостри проблема“, каза той - тези мускули на долната част на гърба могат да се стегнат и дори да спазмират, причинявайки болка.“

За да облекчите тези мускули, седнете изправени и бавно завъртете раменете си наляво. „Използвайте дясната си ръка от външната страна на лявото коляно, за да удължите допълнително участъка“, казва Мартинес. "Бавно се върнете в центъра и след това се завъртете надясно. Този път използвайте лявата си ръка от външната страна на дясното коляно, за да удължите допълнително разтягането."

2. Гърди и рамене

Самолетните седалки не подкрепят непременно добрата стойка. Тези часове, прегърбени във вашите няколко сантиметра пространство, могат да натоварят мускулите на гърдите и раменете ви. „Заключете пръстите си и достигнете нагоре над главата си. След това внимателно избутайте ръцете и лактите назад“, казва Мартинес за просто разтягане. „Не забравяйте да включите няколко дълбоки вдишвания и няколко завъртания на глезена и ще се почувствате много по-добре от това.“

3. Хълбоци и крака

Седенето също може да окаже голям натиск върху бедрата, така че ги отворете с това просто разтягане. „Свийте дясното коляно и поставете левия си глезен върху него, създавайки „четворка “ с краката си“, казва Мартинес. "Бавно сгънете бедрата, като държите левия крак сгънат." Направете пауза, за да поемете няколко дълбоки вдишвания, след това седнете изправени и повторете от другата страна.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес