Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 6 на модните щампи през есента и зимата на 2024-25

07 октомври 2024, 07:45 часа

Сезон есен-зима 2024/25 обещава да бъде истински празник за любителите на ярката и необичайна визия. Дизайнерите предлагат смели решения, като ви насърчават да експериментирате с щампи и модели, за да направите гардероба си наистина уникален. Представяме ви топ 6 на принтовете, които определено трябва да заемат място във вашия есенно-зимен гардероб.

Какви щампи трябва да включите в гардероба си?

1. Цветя

Флоралният десен е вечна класика, която се появява в необичаен формат през новия сезон. През есента и зимата 2024/25 дизайнерите дадоха предпочитание на големите и обемни цветове. Забравете за малките цветя - луксозните пъпки от божури, рози и макове излизат на преден план, буквално „цъфтят“ върху поли, палта и панталони.

Още: Причини за миризма на мухъл в гардероба, как да се реши този проблем

2. Каре

Карето е друг емблематичен модел, който продължава да държи позициите си в модните тенденции. Този сезон обаче става по-ярък и забележим. Голямо каре, направено в богати нюанси като лилаво и кралско синьо, ще се превърне в истинска декорация на вашата визия.

3. Райе

Райето не е просто принт, а истински инструмент за оформяне на тялото. Вертикалните ивици визуално удължават краката и подчертават талията, но е важно да изберете правилната ширина на линията. Широките ивици могат да добавят допълнителен обем, така че е по-добре да дадете предпочитание на тесни ивици.

Още: Уелнес на гардероб: Защо някои неща трябва да се изхвърлят спешно

4. Животински принт

Този сезон анималистичните модели отново са на върха на популярността. Леопардови петна, тигрови ивици и други животински щампи украсяват рокли, палта, панталони и дори аксесоари. Въпреки че подобни модели някога са били противоречиви, сега те са се превърнали в символ на смелост и увереност.

Още: Есенен гардероб: 13 неща, които ще ви отърват от мисълта „Нямам какво да облека“

5. Шотландски принт

Този шотландски принт, напомнящ гъши следи, остава неразделна част от модните колекции в продължение на много десетилетия. Благодарение на Коко Шанел той става символ на елегантност и лукс. През есента и зимата 2024/25 този принт ще бъде актуален върху палта, поли и костюми. Съчетайте го с неутрални плътни цветове, за да създадете хармоничен и стилен външен вид.

Още: 9 неща в гардероба, които могат да навредят на здравето ви

6. Надписи

Ако по-рано надписите върху дрехите се смятаха за лоши маниери, сега те се превърнаха в една от ключовите тенденции. Тениски и качулки с цитати от велики писатели или вдъхновяващи фрази също са в тенденция. Този принт не само ще добави индивидуалност към визията ви, но и ще ви помогне да изразите позицията си в живота.

Още: Стръкче от тази билка премахва неприятната миризма в гардероба

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес