Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези процедури и тази домашна маска, която и Гала използва, ще изтрият години от лицето ви

07 декември 2021, 16:15 часа

Домашните маски за лице са лесен, икономичен и ефективен вариант да решите кожен проблем – акне, неравен тен, дехидратация, липса на блясък, фини линии и бръчки. Гладката, сияеща кожа без бръчки и несъвършенства е цел и мечта на всяка дама. Домашните маски и процедури за лице, когато са правилно избрани, конкурират по качество и ефективност скъпите козметични продукти.

         Маска за подхранване и против бръчки

Маската използва и телевизионната водеща Гала. Лесна е за употреба в домашни условия и за нея се нуждаете само от 1 жълтък, няколко капки рициново масло, чаена лъжичка течен колаген.

Жълтъкът е източник на едни от най-ценните витамини и минерали за кожата, той я подхранва и се грижи за добрия ѝ вид. Тонизира я, увеличава еластичността и изтрива години от лицето ви. При честа употреба жълтъкът подобрява кръвообращението на лицето и помага за елиминиране на фините линии. Известен е и със своя доказан лифтинг ефект.

Рициновото масло е мощно средство за хидратиране на кожата, помага да се съхрани влагата, доказана е полезността му и при акне и кожни раздразнения, тъй като действа противовъзпалително и антибактериално. Рициновото масло е полезно също за суха и зряла кожа, при гъбички и наранявания на кожата.

Колагенът е мощно средство за борба със стареенето. Той подобрява еластичността, изпълва кожата, изглажда фини линии и бръчки, хидратира, възстановява обема, подпомага регенерацията и възстановяването ѝ. Може да се приема и вътрешно, но и приложението му в маски за косата или лицето е с доказана ефективност. Съдържа ценни аминокиселини, наричат го еликсир на младостта.

Продуктите се смесват, поставят на лицето и се изчаква да подействат 10-15 минути, след което се изплакват.

             Домашни процедури за подмладяване на лицето

Масаж

Масажът на лицето подобрява микроциркулацията, улеснява пренасянето на хранителни вещества до тъканите и така подобрява храненето и хидратацията на кожата на лицето, както и регенерацията ѝ. Масажът улеснява и проникването на продуктите, които нанасяте върху кожата си, и така усилва действието им. Важно е да се запознаете с техниките за масаж, както и да си осигурите подходящ уред – помощник и масажно масло, съобразено с вида на кожата ви, нейните нужди и проблеми.

Мезотерапия

Домашната мезотерапия е ефективна и отлична алтернатива на иглената, която се извършва в специализирани салони. Тя е по-безопасна и нестресираща, тъй като изключва употребата на игли. Ефектът си постига на принципа на електраофорезата и електроосмоза. Отваря протеиновите канали на клетъчната мембрана и прониква в дълбоките слоеве на кожата, като води до ускорена циркулация, а това подпомага обновяването на кожата, улеснява достъпа до хранителни вещества и възстановява обема, блясъка и младостта ѝ. Благодарение на уредите за домашна мезотерапия активните вещества, които нанасяте върху кожата си, съумяват да проникнат в дермата на до 10 мм. дълбочина.

Редуване на гореща и студена вода

Редуването на вода с различна температура събужда кожата, повишава тонуса ѝ, улеснява храненето ѝ и по този начин също има освежаващо и подмладяващо действие.

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес