Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези пластични операции и козметични процедури не трябва да се правят преди 35

10 юни 2022, 19:30 часа

Преди всичко трябва да се каже, че в пластичната хирургия и козметиката няма ясна обвързаност с възрастта.

Специалистите в тези области са по-фокусирани върху състоянието на тъканите, личните желания на пациента и показанията за извършване на процедури или операции.

Някои има късмета да остарява „красиво“, а друг, поради генетични, анатомични особености или начин на живот, използва услугите на индустрията за красота от младостта си.

Експресен фейслифтинг, който можете да направите сами

Въпреки това, има редица интервенции, с които не бива да се бърза.

На първо място, това се отнася до операциите. Такава ефективна, но мощна и сложна операция като опъване на лицето, фейслифтинг и неговите вариации (macs-lift, spase-lift) не е подходяща за младо лице. Извършва се в по-късна възраст и е предназначена за повдигане на тъкани, стягане на кожата и възстановяване на младостта на лицето, когато лигаментният апарат вече не е толкова ефективен, колкото в младостта.

Искате да стегнете тъканите не само на лицето, но и на гърдите.

Намаляването и повдигането на гърдите не носят значителни промени в гръдната тъкан. Тези операции могат и трябва да се извършват на всяка възраст, ако има индикации за това и желание да се направят гърдите по-естетични. В по-голямата част от случаите, след извършване на такива операции, лактацията не се нарушава и кърменето не се различава от храненето с непокътната жлеза.

Въпреки това в редки случаи лактацията може да бъде затруднена. Този процес зависи от много фактори, свързани не само с жлезата, но и с общото състояние на организма, нивата на хормоните, стреса и т.н. Поради тази причина, ако състоянието на гърдата не е критично и раждането на дете е планирано, препоръчително е операцията да се отложи с няколко години.

Погледнете това, за да разберете дали човекът срещу вас има пластична операция

С повишено внимание трябва да подхождате към поставянето на конци, особено в тези области, където няма достатъчно покритие на меките тъкани. Конците са абсорбируеми и неабсорбируеми, някои се поставят за подобряване на качеството на кожата и меките тъкани, други за поддържане на меките тъкани и корекция на контурите. Особено опасна зона е носът. Конците, поставени за смяна на върха и задната част на носа, се виждат дори под дебела кожа, податливи са към възпаление и впоследствие се отстраняват хирургично. Така желанието за икономичност и минимална инвазивност може да завърши с още по-големи финансови и морални разходи.

Основният подход към естетичните услуги до 35 години е умереното и навременно използване на съвременната медицина, насочена към поддържане и запазване на вашата младост, подчертаване на индивидуалните черти на външния вид и коригиране на проблемните зони. Тясното сътрудничество с козметик и навременната, понякога само консултативна помощ от пластичен хирург, ще ви помогнат в това начинание.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес