Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези дребни грешки при миенето на съдовете, вредят сериозно на здравето ни

28 януари 2022, 09:15 часа

Най-важното нещо е да спрете да използвате вече мръсната гъба, защото на нея има 19 вида патогени, като дори ешерихия коли и салмонела.

За по-малко от седмица, тя може да натрупа на 2 милиарда бактерии, които вие да върнете отново върху съдовете, като ги миете.

Най-големите грешки при миене на съдовете, които съсипват здравето ни

Добре е да имате различни гъби за различните повърхности, за да не допускате замърсявания, които е добре да изсушавате и проветрявате, а и дори да дезинфекцирате, използвайки вряща вода. Също така най-добре ги сменяйте на всеки две седмици.

Другото важно нещо е да избягвате подреждането на мръсните чинии в купчини, защото така дъното ѝ се замързява, а това определено увеличава времето за почистване.

Най-лесно би било първо да изплаквате по-малко замърсените съдове, а по-сериозните да оставите за после.

Не забравяйте и да миете тези, съдържащи сурово месо, отделно от тези с плодовете или дори готвената храна.

Избърсвайте вече чистите принадлежности преди да ги наредите в шкафа или където и да било, защото бактериите в този случай имат шанс да се размножават във водата и на всичкото отгоре ще ги покрият и с ръжда.

Четири опасни грешки при миенето на съдове

И на последно място, но не и по важност, от време на време не забравяйте да дезинфекцирате всичките си прибори, като можете да иползвате просто голяма тенджера с вряла вода за около 10 минути.

За тези прибори, които не са метални, като бамбук и дърво, задължително ги подменяйте от време на време, защото те абсорбират течности и остатъци от храна и складират в себе си безброй бактерии.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес