Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СУПЕР ефективни начини за почистване на ютията!

09 юли 2021, 12:14 часа

Замислете се - колко често се сещате да почиствате ютията си? Рядко, нали? Но това че нямаме навика да го правим, не означава, че няма нужда от почистване.  

Освен това можем да я чистим както отвътре, така и отвън. 

И сега ще ви покажем няколко начина как!

Ярки и свежи - как дрехите ни да блестят без ЮТИЯ и със СОЛ

ОТВЪТРЕ

Наливането на вода в ютията, води до отлагане на варовик, а дори уредът може да започне да пуска кафява течност и да полепва по дрехите. В този случай задължително трябва да се почисти!

С оцет и вода

Смесете ги на равни пропорции 1:1, изсипете течността до максимума и изправете ютията. Пуснете я и я пуснете за около 10 минути. Тя ще се включва и изключва, оставете я да прави това.

След това над купа започнете да отделята пара от нея и не спирайте докато кафявата течност не изтече напълно. Задължително! Прозорците в дома ви трябва да бъдат отворени, докато процедирате.

Накрая отново налейте вода и я пуснете, за да започнете да отделя пара отново, докато се изчисти напълно. Избършете я със салфетка след като изстине.

С лимонена киселина и вода

Същата процедура можете да изпробвате и с лимонена киселина и вода. Просто разтворете едно пакетче (20-25г) лимонена киселина в чаша топла вода и повторете същия процес, като с оцета. Лимонената киселина успешно се бори и с ръждата.

Храни, които може да използвате за почистване на дома си

ОТВЪН

Повърхността на уреда също се цапа много и трябва да се чисти, като при него е доста по-лесно и може да се прави по-често.

Със сода и оцет

2 ч.л. сода смесени с оцет правят паста, с която можете да изтъркате тъмните петна от долната част на уреда. 

С оцет и вода

Тази смес може да почистия утията както отдолу, така и повърхността й. Смесете ги 1:1 и с памучен тампон и клечка за уши избършете дупките на ютията.

Паста за зъби

С бяла паста за зъби, нанесена върху гладещата част на ютията. След това я включете да се затопли и избършете с кърпа. 

Сол

Най-изпитаният и евтин метод. Изсипете солта върху кърпа и го изгладете добре с включената ютия.

Ацетон 

Изключително лесно и се ползва при изключен уред. Просто намокрете памучен тампон с ацетона и избършете ютията.

Сапун за пране

Най-добре се чисти с него повърхността на тефлоновата ютия. Загрята до минимум я измийте добре и я забършете с кърпа или парцал. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес