Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира Снежният фестивал в Сапоро

06 февруари 2012, 13:50 часа

В град Сапоро, разположен на северния остров Хокайдо, днес се открива 63-ят Снежен фестивал "Юки Мацури", предаде ИТАР-ТАСС.

Тази година организаторите на грандиозния зимен празник ще зарадват посетителите не само с невероятни скулптури от сняг и лед, но и със спортни състезания по сноуборд.

В рамките на фестивала, който всяка година привлича 2 милиона души, ще се състоят конкурси за снежни фигури, сътворени от скулптори-любители от десетина страни. Особено внимание ще бъде отделено на репродукциите на световните архитектурни забележителности - на индийския Тадж Махал, на японския замък Цуруга, на тайванския Национален музей и др.

Децата ще бъдат зарадвани с огромно количество персонажи от комиксите на Уолт Дисни и на японската анимационна индустрия. Всички ще могат да се пързалят по огромните снежни хълмове и да се нагостят с изискани ястия в огромния комплекс на открито.

Фестивалът винаги се е отличавал с топла и изключително сърдечна атмосфера, напук на хапещия студ, характерен за остров Хокайдо по това време на годината.

Празникът ще продължи 7 дни, като церемонията по закриването му е предвидена за 12 февруари. БТА

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес