Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слагате ли повече препарат за пране, отколкото трябва: Ето какво трябва да знаете

30 юли 2024, 13:22 часа

Въпреки че изглежда логично, ако използвате по-големи количества препарат, дрехите да бъдат по-чисти, всъщност се получава точно обратното.

Още: Удължете живота на банския си: Съвети от професионалисти

Експертите казват, че трябва да избягвате прекомерната употреба на препарат за пране, тъй като излишната пяна може да се натрупа във вашата перална машина и да причини неприятна миризма с течение на времето.

Да се научите как да перете е чудесен начин да поддържате дрехите си чисти и да миришат на свежест, особено ако не използвате един от най-добрите перилни препарати. Тези експертни съвети, ще ви помогнат да определите дали използвате твърде много препарат и какво да направите след това.

Признаци, че използвате твърде много перилен препарат

Ако не сте доволни от ефективността на вашия перилен препарат, погледнете току що изпраното пране. Ако мокрите дрехи са леко хлъзгави, лепкави или сапунени, това е индикация, че все още има остатъци от препарат. Това означава, че използвате повече продукт, отколкото трябва.

Други признаци включват втвърдени дрехи, дрехи, които са загубили цвета си и бели дрехи, които са станали сиви или жълти. И накрая, ако вашата пералня мирише лошо или мухлясва, това може да се дължи на натрупан с времето препарат. Ако това се случи, ще трябва да почистите пералнята. Можете да използвате сода за хляб или оцет, за да направите това, и двете са чудесни съставки за почистване на пералня.

Кога да използвате повече препарат

По принцип колкото по-малко препарат използвате, толкова по-добре, но има моменти, когато мръсните дрехи изискват твърде много препарат. Ако дрехите ви са много замърсени, използването на по-голямо количество ще ви помогне да премахнете мръсотията.

Още: Петно от доматен сос: Тези съвети ще спасят всяка дреха

Инструкциите за употреба на перилния препарат на опаковката се основават на размера на барабана на обикновена перална машина. Ако вашият модел има по-голям барабан, ще трябва да използвате малко повече, отколкото е посочено в инструкциите на опаковката на препарата, защото повече зареждане се равняват на повече мръсотия.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес