Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се изненадате, че това е ПОЛЕЗНО

21 януари 2022, 18:45 часа

В старта на всички диети и хранителни режими винаги се говори, че трябва да избягваме мазните и пържени храни, които са вредни за здравето. Също така се съветва да се изхвърлят от шкафовете и от мислите ни всички чипсове, шоколади и пресолени изделия. Това наистина е така, защото в много от тях се съдържат излишни оцветители и консерванти, които не влияят благоприятно върху тялото и ума ни. Повечето от тези продукти водят до пристрастяване поради изкуствените им вкусове и добавки.

Като полезни алтернативи вече познаваме оризовия чипс, царевичния чипс, някои био солети, суровите барчета и други подобни.

Ще се изненадате колко е полезно за здравето киселото зеле

Напоследък обаче се говори, че има храна, която можем да приготвим както вкъщи, така и да закупим навън, която не е вредна в умерена употреба защото има само три съставки. Това са пуканките.

Те идват от напълно естествения източник – царевица и се пукат при висока температура, която не вреди на хранителния им състав. Те са богати на въглехидрати, но носят и своите ползи и вещества за организма. Само с малко масло и кристална сол можем да си направим приятен снакс, който не съдържа подобрители и консерванти и е също толкова хрупкав колкото и чипса.

Яденето на мазни храни е полезно, ако имате тази болест

С пуканките не трябва да се прекалява, защото различните добавки ги правят още по-калорични и от полезен малък снакс могат да прераснат в голяма калорийна купа бомба.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес