Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще познаете ли името на столицата на Бахрейн

19 декември 2023, 16:27 часа

Бахрейн, очарователна островна държава, разположена в сърцето на Арабския залив. Това бижу от Близкия изток е известно със своята богата култура, спиращи дъха пейзажи и гостоприемство. Днес ще ви споделим всичко, което трябва да знаете за екскурзията ви до Бахрейн и нейната столица. 

Къде се намира Бахрейн?

Бахрейн е страна на древни цивилизации и се намира между Саудитска Арабия и Катар в Персийския залив, в Югозападна Азия. Тя се състои от 33 острова, като най-големият от тях е Бахрейн с дължина от 55 км. На запад се намира Саудитска Арабия, която също е страхотна дестинация за посещение.

Принцът на Бахрейн стана първият арабски лидер, осъдил атаката на "Хамас" (ВИДЕО)

Безопасна дестинация ли е Бахрейн?

Това е страна, в която шиитските мюсюлмани имат най-много население, но управляващите са сунити. Бахрейн обикновено се смята за безопасна дестинация за туристите, и нивата на престъпност са ниски.

принц на Бахрейн

Коя е столицата на Бахрейн?

Столицата на Бахрейн се нарича Манама. Тя ще ви предложи такова наследство от древни цивилизации, което едва ли ще видите някъде другаде по света. Манама впечатлява със своите различни и уникални сгради - от средновековни архитектурни съкровища до най-модерните впечатляващи конструкции на съвреметния ни свят.

Манама

Манама е столицата и най-големият град в Бахрейн. Той е един от най-развитите и колоритни градове в арабския свят, а също и в целия свят. Красивите плажове, икономическата и финансова мощ на града привличат хиляди туристи всяка година.

1200-годишен изкуствен остров е открит в Бахрейн

Сред най-значимите забележителности в Манама са:

  1. Джамията Ал Фатих: Една от най-големите джамии в света, която впечатлява със своята архитектурата и дизайн.
  2. Паметник на перлата: Символ на Манама, този паметник представлява историята на перлите и техния знаков успех в историята на Бахрейн.
  3. Национален музей на Бахрейн: Място, където можете да се потопите в богатата история и култура на страната.
  4. Увеселителен парк "Царството на децата": Идеално място за семейства с деца, където те могат да се забавляват и учат едновременно.

През миналото на територията на Манама са властвали португалци, а после и персийци. Съвременният град съчетава традиция и модерност, предоставяйки неповторимо преживяване на своите посетители.

Върви лъжа, че Катар ще спре да изнася газ заради Палестина (ВИДЕО)

Основна информация за Манама:

  • Валута: Бахрейнски динар
  • Средни температури: Пролет – 26 °C, Лято – 34 °C, Есен – 29 °C, Зима – 18 °C
  • Език: Арабски
  • Население: 150 000
  • Виза: Да, нуждаете се от виза за посещението в Бахрейн и Манама.

Манама предоставя на своите посетители неповторимо пътешествие, изпълнено с красиви изживявания, културно разнообразие и гостоприемство. Не пропускайте възможността да разгадаете тайната на това уникално кътче от света!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес