Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сексуалният живот на хората след 50 години: Прогноза за роботи в него

17 август 2024, 14:30 часа

Ролята на роботите в сексуалния живот на хората все повече ще се задълбочава - посредством виртуални аватари и изкуствен интелект (ИИ/AI), пише Daily Star с позоваване на изследване на известен търговец в бранша със сексиграчки.

Всъщност, в основата на изследването са резултати, според които в бъдеще повече хора ще са полигамни - т.е. ще имат повече връзки едновременно. Това включва и същества, които не са хора, не са дори живи - а именно, елфи и роботи що се отнася до фантазиите.

"С развитието на технологиите става все по-ясно, че повече и повече хора ще имат сексуални преживявания с роботи. След 50 години ще има много повече роботи и те също ще придобият индивидуалност, макар и програмирана", се посочва в проучването, което е на компанията Lelo.

Още: 9 вредни мита за секса, в които (може би) все още вярвате

"Ще взаимодействаме с роботи-хуманоиди по-често, независимо дали ще работим заедно или ще ни помагат с домакинската работа. Вероятно хората ще започнат да се отнасят към много от тези роботи като към други хора - съответно, ще развиваме емоционална привързаност, дори да не говорим за секс. Може например да има случаи на платонична любов с робот-пощальон", отбелязва проучването.

Избликът на сексуалното - все по-късно

В самото изследване се уточнява нещо друго интересно - разцветът на сексуалния живот ще е масово на възраст над 30 години, а тийнейджърите ще са далеч по-въздържани. "В зряла възраст има по-голям шанс да имате много партньори, тъй като човек става по-уверен в себе си и се развива като личност", гласи заключението в тази част на изследването.

Още: Експерт отговори на въпроса защо жените наистина се нуждаят от секс (18+)

Търговецът на сексиграчки прави смело заключение на база проучванията си, че в бъдеще можело все повече да не се залага непременно на емоционална обвързаност, завършваща с брак. Вместо това щяло да има повече връзки тип "просто секс".

"Сексът е добър за нас и колкото по-рано разберем това, толкова по-скоро "приятелите за секс" ще станат нормално нещо", посочват от от Lelo в едно от заключенията на изследването си.

Още: Швейцарски учени създадоха приемащ всякаква форма робот

Източник: Daily Star

Превод: Ганчо Каменарски

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес