Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този еликсир кожата и косата ви ще засияят!

08 октомври 2021, 13:10 часа

Еликсира, който ще ви предложим днес, може да се каже, че е чудотворен. Както са външния ви вид, косата и кожата ви, но и спомага и дълголетието и по-доброто цялостно здраве на цялото ви тяло.

Лековитите свойства на еликсира от мед и ябълков оцет

С него, напредвайки във възрастта, годините изобщо няма да ви личат и ще трябва да свикнете с безбройните комплименти и грешки с годините, защото определно ще изглеждате много по-млади!

Какво ви трябва за него? 

100 мл ленено масло

2 средно големи лимона

1 голяма глава чесън

1/2 кг мед

Приготвяне:

1 необелен лимон, 1 без обелката и обеления чесън пуснете в блендера и смесете. След това към готовата смес добавете и меда, лененото масло и разбъркайте всичко заедно. 

Готовата вече смес трябва да съхранявате в стъклен буркан, добре затворен и в хладилник, като консумирате по една чаена лъжичка, три пъти в деня и половин час преди хранене. 

Какво ще направи тази смес с организма ви? 

Лененото масло е най-богатият растителен източник на омега-3 киселини, като също така съдържа и олеинова, линолова и палмитинова мастни киселини. Също така е и най-богатият растителен източник на лигнани - това са киселини, които са важни антиоксиданти и комбинирани с лимона пречистват страхотно черния дроб и жлъчните пътища. 

Витамин С разбира се не пропускаме, защото той е страхотен антиоксидант, укрепващ имунитета.

Лечебен еликсир от зехтин и смокини

Чесънът страхотно пречиства от паразити, а медът носи много хранителни вещества на организма, които обновяват и подмладяват!

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес