Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този елементарен трик ще премахнете миризмата от лук от ръцете си моментално

02 април 2022, 19:00 часа

Малко са домакините, които ще пропуснат да сложат лук в ястията си. Той има невероятен аромат и вкусови качества, без които храната просто не е същата. Какво обаче да правим с миризмата? Тя е доста силна и упорита, а миенето със сапун като че ли не е напълно достатъчно. В следващите няколко редове ще научите лесен трик, с който да се отървете от тази силна миризма, както и други полезни начини.

За целта вземете метална лъжица и я търкайте няколко минути под чешмата в ръцете си. По този начин ще отнемете неприятна и силна миризма на лука, чесъна, рибата и други силно ароматни храни. Ако пък не искате да цапате лъжицата, то можете да използвате металната повърхност на мивката  - върши същата работа.

Други методи за отмиване на неприятна миризма

Лимоновият сок е чудесно средство, ако сте правили риба. Всички знаем колко силна е миризмата на риба как остава, независимо с какво сте я мили. Лимонът, като добавка към рибата е страхотен, но също така ще ви помогне да се отървете и от миризмата. Натопете ръцете си във вода и лимон или просто вземете половин лимон и го натъркайте между ръцете си. След като изплакнете ще видите, че миризмата си е отишла. Именно заради приятния му аромат се използва за различни почиствания, а също и заради антибактериалните му действия.

Содата за хляб също ще ви влезе в употреба. Не веднъж сме споменавали, че содата може да ви помогне при различни ситуации, свързани с почистване. Тук не прави изключение. Вземете малко количество, добавете вода, за да стане на паста и разтъркайте между пръстите си. След това изплакнете.

Пастата за зъби също ще свърши работа. Вземете малко количество, разтъркайте и изплакнете. Повторете същата процедура, но този път със сапун. За да се преборите с острата миризма на чесън, използвайте магданоз. Това е силна подправка и просто разтрийте малко количество между пръстите си. Можете да я използвате и за устата, като сдъвчете няколко стръкчета.

Ако нямате ранички по ръцете, то можете да ги натриете със сол. Солта също е ефикасно средство за почистване на различни повърхности. Тя е способна да върне блясъка на медните съдове, както и на да премахне упорити мазни петна. Ще свърши и тук чудесна работа, така че натъркайте ръцете си със сол.

Разбира се, никое от тези неща няма да ви се наложи да ги правите, ако просто използвате ръкавици, които след това да махнете. С тях миризмата няма как да попадне по ръцете ви и ще ви е по-лесно да почистите самата риба.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес