Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта за лесна торта без печене

16 декември 2020, 17:39 часа

Всички обичаме десертите, но рядко имаме време да ги приготвим, особено ако говорим за торти. Трябва да печем блатове, да правим кремове и какво ли още не. Има обаче чудесни торти, за които не е нужно печене, а всичко става бързо и лесно.

Днес ще ви представим една чудесна рецепта за торта, за която ви трябва само миксер, 20 минути и никакво печене. Трябва да отбележим, че е и изключително вкусна!

Необходими продукти:

- 2 пакета обикновени чаени бисквити

- 1 пакет обикновени какаови бисквити

- 300 мл прясно мляко

- 350 гр орехи или други ядки по избор

- 250-350 грама течен шоколад

- 1 заквасена сметана

- 500 гр маскарпоне

- пудра захар

- 40 гр какао

Начин на приготвяне:

1. В една купа разбийте заквасената сметана и маскарпонето. Ако нямате миксер, можете с енергично бъркане с телена бъркалка отново да постигнете гладка смес. Към сместа добавете малко пудра захар – така че да не стане прекалено сладко! Това е важна стъпка, за да постигнете баланс във вкуса, а не тортата да стане прекалено сладка.

2. В друга купа смелете пакета какаови бисквити на трохи и добавете какаото.

3. Вземете съда, в който ще редите тортата. Отворете пакетите с обикновени чаени бисквити и загрейте млякото, така че да стане топло и да можете да топите бисквитите в него, за да омекнат. Направете един слой на дъното на тавата с натопени в млякото за малко бисквити и ги наредете плътно една до друга. След това намажете 1/3 от крема с маскарпоне и заквасена сметана. Отгоре покрийте с няколко лъжици от какаовите бисквити, добавете още няколко лъжици орехи и накрая залейте с 3-4 с.л. разтопен течен шоколад.

4. Направете същото с втория слой – започнете с натопените за малко в мляко бисквити, още 1/3 от крема, след това поръсете с какаовите бисквити и накрая сложете орехи и отново течен шоколад.

5. За завършех повторете същото. За да стане тортата още по-красива накрая сложете течния шоколад наистина последен и ще се получи красива мрежичка от шоколад, която ще придаде още по-апетитен вид на тортата.

6. Задължително оставете тортата в хладилника да престои най-малко 12 часа, за да може всички бисквити да попият от млякото и крема. След това – да ви е сладко!

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес