Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психолог: 11 неща, които трябва да обсъдите с половинката си преди сватбата, за да не последва развод

15 август 2024, 06:00 часа

Когато се случи любов между мъж и жена, това е много красиво. Любовта е смисъл и цел и тя не е сляпа. Влюбването обаче заслепява до такава степен, че двама души не могат да говорят на много важни, но "неприятни" теми преди брака или съвместния живот. Оказва се, че не си говорят на теми, които после са решаващи дали да останат заедно или не.

Вижте още: Паник атаки и депресия - защо високият интелект обрича на провал

Когато се влюбим и започнем да мислим за бъдещето заедно, изследванията показват, че почти 80 процента от двойките не обсъждат теми от този списък“, пише в Instagram Найда Кундурович, лайф коуч и гещалт психотерапевт по супервизия, добавяйки:

Окситоцинът и серотонинът си вършат работата, замъгляват зрението ни. Lетим на крилете на щастието, свързано с феромоните и оргазмите... Желанието е налице, както и физическата връзка. Но... oпасно е да не да обсъждате темите, заради които утре можете да се разведете, защото те са тези, които определят дълголетието на един брак, връзка."

Найда съветва всяка двойка да мине през онези „неприятни“ теми преди брака – тези, които изискват близост, доверие, честност, които изискват честност първо със себе си, а чак след това с партньора.

Тези теми са стълбовете, върху които се крепи една здрава връзка, а след това и едно здраво общество.

В списъка има 11 задължителни теми.

Говорете за:

Сметки

Родителски стил

Заеми

Дългове

Детски травми

Сексуални очаквания

Очаквания от партньорите

Финансови очаквания

Здравна история на семейството

История на психичното здраве

Кариери и образование

Вижте още: 7 неподозирани признака, че имате високо IQ

 

 

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес