Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Провал в грима: Грешки, които жените правят в зимния грим

02 януари 2024, 10:00 часа

Зимният период изисква специално внимание към кожата и грима. Грешните стъпки могат да доведат до провал на грима, така че нека поговорим за най-честите грешки и начините да ги избегнем. Прочетете повече за това в следващите редове.

Какви грешки прави всяка жена в зимния грим?

Грешка №1: Недостатъчна грижа за кожата

През зимата кожата се нуждае от по-интензивна хидратация заради студения въздух. Започнете с добра подготовка: овлажнителят 20-30 минути преди грима ще даде на кожата ви необходимата хидратация. Не забравяйте за шията и зоната около очите – те също се нуждаят от грижи.

Грим, който състарява абсолютно всеки

Грешка №2: Не използвате основа

Основата е ваш верен съюзник. Тя не само създава равномерно покритие на грима, но и предпазва кожата от студ и вятър. Не пропускайте тази стъпка – тя ще направи грима ви по-издръжлив и добре поддържан.

Грешка №3: ​​Избор на грешен фон дьо тен

През зимата кожата става бледа, затова изберете фон дьо тен или пудра, които са с нюанс по-светли от естествения ви цвят на кожата. Това ще предотврати появата на неестествен цвят и ще помогне да се избегне контраст с цвета на шията и ръцете.

Тайните на перфектния грим на французойките

Грешка № 4: Ограничение в избора на цветове на грима

Зимата не е само време за спокойни нюд нюанси. Чувствайте се свободни да експериментирате с винени, кафяви, изумрудени и други дълбоки тонове. Опушените очи и тъмните нюанси са чудесен избор за стилен грим този сезон.

Грешка № 5: Нанасяне на червило върху неподдържани устни

Овлажняването на устните е ключът към перфектния зимен грим. Използвайте овлажняващ балсам преди червило или гланц. Не се опитвайте да премахнете сухи петна от кожата на устните си с ръце или зъби - това може да причини нараняване и инфекция.

Бонус: Избягвайте твърде много руж

През зимата самата кожа се зачервява от студа, така че ограничете количеството руж. Лек слой матови сенки е достатъчен, за да придаде свежест и естествен цвят на лицето.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес