Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Препоръчани филми и сериали, които да гледаме днес - 08.09.2020

08 септември 2020, 11:26 часа

Здравейте, приятели! В този прекрасен вторник ще дадем няколко препоръки за интересни филми и сериали, които да започнете да гледате. Ще правим това всеки ден, за да можем да ви предложим добре подбрани заглавия от света на киното и телевизията. Едно от най-досадните неща, които ни се налага да правим е да издирваме филми или сериали, с които да запълним свободното си време. Това може да бъде времеемко и трудно начинание, което да ни доведе само до поредното гледане на нещо познато, което вече ни е харесало. Ето кои са нашите три препоръки за първия работен ден на тази седмица: 

Лейди Джейн / Lady Jane (1986)

Връщаме се в миналия век, за да открием тази филмова класика. Едва ли някой е много запознат с кралица Джейн, която управлява едва девет дни (дори на Кейт Хъдсън ѝ трябваше повече време, за да разкара един мъж във филма "How to lose a guy in 10 days"). Събитията в лентата се развиват след слизането от престола на крал Хенри Осми. Както често става след като силен монарх си отиде от този свят, в страната настава хаос. Филмът е романтичен, а Хелена Бонъм Картър прави чудесна главна роля като кралицата. 

Трейлър можете да гледате тук.

Мери и Марта/ Mary and Martha (2013)

Обожаваме Хилари Суонк! Тук тя също е на познатото си високо ниво. Продукцията е британско-американска и е била създадена като телевизионен филм (не е пускана по кината). Именно такива заглавия често бягат от вниманието на широката публика, защото са по-непознати и малко рекламирани. Филмът има много достойнства и следва историята на две майки с различни ежедневия, кариери и животи, които ще бъдат покосени от обща беда - маларията. Те изграждат приятелство и неразрушима връзка и се отправят към Африка, за да се борят с превенцията на болестта. По пътя преоткриват себе си, изграждат живота си наново и показват как обикновените хора могат да предизвикат положителна промяна. Филмът има много тъжни моменти, така че си пригответе носни кърпички. 

Трейлър на филма гледайте тук.

Батман се завръща/Batman returns (1992) 

За много хора най-високата летва на Батман са филмите на Нолан, но аз поставям тази класика редом до тях. Филмът е страхотен и неслучайно попада в списъка, като нещо, което задължително да гледаме отново. Особено ако не сме го правили скоро. Фамозният Тим Бъртън създава уникалната мрачна атмосфера на Готъм сити, а главните действащи лица от страната на добрите и лошите са Майкъл Кийтън, Дани Де Вито, Кристор Уолкън и невероятната Мишел Пфайфър. Последната остава ненадмината със своето изпълнение на Cat Woman. 

Трейлър на тази класика можете да гледате тук.

Заглавна снимка: Pixabay

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес