Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Позата, в която партньорите спят, разкрива какви са техните взаимоотношения

13 юни 2023, 20:00 часа

След редица проучвания бе установено, че позата, в която спят интимните партньори, могат да покажат какви са техните взаимоотношения. Не става въпрос за това как са си легнали, а по-скоро как се обръщат по време на сън. Когато човек спи, мозъкът продължава да осъзнава присъствието на партньора и тялото инстинктивно комуникира чрез въртенето и обръщането и показва какви са чувствата към другия – дали търси неговата близост, дали иска повече свобода и независимост, дали е сърдит или му има пълно доверие.

Всяка интимна връзка преминава през различни етапи и двойките търпят развитие, затова и позите се променят с времето. Без значение как обичате да заспивате, обърнете внимание в каква поза се събуждате вие и вашия партньор. Нека видим кои са позите в леглото, в които човек спи:

• Покрив – двамата партньори лежат по гръб, като жената е мушнала глава под неговата мишница. Тази поза ясно показва мъжкото доминиране и женската покорност и преданост.

Експертни напътствия за бързо заспиване и здрав сън

• Любовен възел – партньорите лежат лице в лице, а краката им са сплетени в моряшки възел, докато заспят. След това обаче мъжът се “разплита” във фазата на дълбокия сън. Позата показва, че партньорите имат равни отношения, никой не доминира и че има дремещо еротично напрежение.

• Морски рак – при тази поза липсва какъвто и да е телесен контакт. Който спи по този начин, явно има нужда от лично пространство и повече свобода. Другият партньор предпочита гушкането, но рядко се наслаждава на това.

• Свободолюбиви – партньорите не са се гушнали, не се докосват, но все пак са достатъчно близо, за да може когато единият протегне ръка, да докосне своя партньор. Тези партньори просто имат нужда от достатъчно пространство, за да се наспят добре. Всичко помежду им е наред и най-вероятно ще остареят заедно.

• Холивуд – той лежи по гръб, а тя се е гушнала в него, като главата ѝ е на гърдите му. Краката им се преплетени в любовен възел. В тази поза заспиват прясно влюбените, защото не е особено удобна и с времето няма как всяка вечер да се спи така, ако човек иска да успее да се наспи.

• Висящият от скалата – двамата партньори спят в двата краища на леглото с лице към стената. Поне единият е на ръба на леглото или е провесил край към пода. Ако рядко партньорите спят така, няма проблем, но ако е всяка вечер, явно нещо във връзката куца и трябва да се проведе сериозен разговор.

• Гръб в гръб – при тази поза партньорите са си опрели гърбовете, за да се докосват, но в същото време ясно показват, че ценят свободата си. Така хем са заедно, хем им е удобно да спят.

10 признака, че връзката ви е успешна

• Шепот във възглавницата – двамата лежат един към друг, но без да се докосват. Тази поза се среща често при двойки, които са отскоро заедно, но не са достатъчно близки. Те имат още много какво да си кажат и се притесняват да навлизат в личното пространство на другия.

• Класически лъжички – тя е сгушена в неговите обятия и нуждата ѝ да го усеща и да е близо до него е напълно задоволена. Той пък проявява своя закрилнически инстинкт.

• Обратни лъжички – при тях жената гушка мъжа, като той показва своята нежна страна и желанието от време на време да усеща грижа и защита, а тя пък се радва, че той ѝ има пълно доверие и не се притеснява от смяната на роли.

Разбира се, не бива да си правите крайни изводи според позата, в която заспивате и се събуждате, но определено може да си дадете сметка на какъв етап е вашата връзка и дали нещата помежду ви са ОК. Но все пак обърнете внимание и на отношения на партньора ви, когато не спи.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес